Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Philosophy Kenniscentrum Filosofie

Initiatieven

Hier laten we zien, hoe filosofie een concrete toepassing of uitwerking kan hebben in de echte wereld: de maatschappij.

Serie: Filosofie en Corona in 90 seconden

Onze onderzoekers en studenten nemen ons mee in hun filosofische vragen en gedachten naar aanleiding van de coronacrisis in korte video's. Bekijk ze allemaal!

Afzichtkaarten

Afzichtkaart

De toeristische paradox: we zijn allemaal op zoek naar een gevoel van authenticiteit als we op vakantie gaan, maar omdat we met zijn allen naar dezelfde plekken gaan worden deze minder authentiek. Afzichtkaarten zijn een ludieke manier om dit toerismeprobleem bespreekbaar te maken.

Doina Rusu, Beyond the Lab

Beyond the Lab

Meer dan 400 jaar geleden deed men ook al aan citizen science, wetenschap buiten het lab om, al was dat toen vooral omdat er nog geen universiteiten bestonden. Doina Rusu doet onderzoek naar de geboorte van moderne wetenschap. Tijdens de Beyond the lab expositie van het Universiteitsmuseum nam zij de bezoeker mee in de wondere wereld van 16e eeuwse wetenschap en wetenschappelijke verklaringen.

Nacht van de Filosofie

Nacht van de Filosofie

Elk jaar in april, de Maand van de Filosofie, organiseert de Faculteit Wijsbegeerte samen met Forum Groningen en Studium Generale de Nacht van de Filosofie. Dit jaarlijks uitverkochte evenement is dé kans voor mensen buiten de universiteit om kennis te maken met wat onderzoekers aan onze faculteit nu eigenlijk precies doen. Hier vind je een serie filmpjes van de Nacht van 2014.

Laatst gewijzigd:21 april 2023 11:48