Skip to ContentSkip to Navigation
About us FEB FEB Research News News / FEB

Provincie Groningen accordeert subsidieregeling voor FEB Student Consultancy

Voordeel voor ondernemers in het Noorden
17 maart 2017
Student consultants adviseren ondernemers

Groningen, 15 maart 2017 - Het Student Consultancy project van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde is sinds vorige week officieel geaccrediteerd door de Provincie Groningen, na een besluit hiertoe van Gedeputeerde Staten. Dit maakt het voor organisaties in het Noorden nog aantrekkelijker om de diensten van onze studenten gebruik te maken.

Investeren in ontwikkeling
Het feit dat de Provincie Groningen deze subsidieregeling mogelijk maakt voor het Noord-Nederlandse bedrijfsleven, getuigt van vertrouwen in de faculteit en haar studenten en tegelijkertijd van de overtuiging en wil ondernemers te ondersteunen in hun ambities. Wijnand Aalderink, directeur Career Services and Corporate Relations bij de faculteit, licht toe: "We zien dat ondernemers vaak ambitieus zijn en graag willen verbeteren of groeien. Het is mooi om te zien dat partners als Gemeenten en nu de Provincie willen bijdragen aan hun ontwikkeling. Of dat nou gaat om ondersteuning op het gebied van financiering, logistiek, marketing, of personeel en processen: samen met onze studenten kunnen wij hen verder op weg helpen."

Nieuwe inzichten
Student Consultancy is inmiddels voor het derde jaar op rij ingebed in het master- en bachelorvak Business Research and Consulting, dat voor studenten van alle opleidingen gevolgd kan worden. Bedrijven en ondernemers kunnen een business case indienen, waar studenten vervolgens met een doorlooptijd van 10 weken in multidisciplinaire teams aan werken. “Het interessante is dat de studenten in korte tijd inzicht krijgen in je bedrijf, management en activiteiten. Ze gebruiken hun kennis en vaardigheden voor een analyse en komen met concrete adviezen om bijvoorbeeld nieuwe diensten te ontwikkelen.", aldus een voormalige deelnemer. De opdrachten worden begeleid door een team van docenten (Joanna Gusc, Bartjan Pennink, Henk Faber, Gert Haanstra en Jos Fleischeuer), de projectcoördinatie is in handen van de FEB Careers Company.

Inmiddels zijn enkele tientallen projecten uitgevoerd. In het vorige blok van november tot februari zijn in samenwerking met de Kamer van Koophandel en de Provincie Drenthe tien projecten uitgevoerd onder de titel Groeicarroussel Drenthe. Momenteel wordt gewerkt aan opdrachten bij uiteenlopende organisaties zoals Univé, Dronehub Groningen Airport Eelde, Provincie Groningen, VNO/NCW en Meat Proteins BV.


Wijnand Aalderink
Wijnand Aalderink

Interesse?

In het volgende half-semester dat half april van start gaat, zijn op dit moment nog enkele plekken beschikbaar. Dus bent u of kent u een organisatie die geinteresseerd is in Student Consultancy, neem dan contact op met Wijnand Aalderink, directeur Career Services and Corporate Relations.

E: m.w.aalderink@rug.nl
T: 050-3638207/ 06 53 704 821

Voor een overzicht van alle services die de faculteit Economie en Bedrijfskunde het bedrijfsleven biedt, zie FEB for Business

URL FEB
AACSB EQUIS logos
Laatst gewijzigd:31 januari 2023 11:46

Meer nieuws