Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFEBOnderwijs / FEBToelating en aanmelding

Matching bij de Faculteit Economie en Bedrijfskunde


Wanneer je je aanmeldt voor een bachelorprogramma, is deelname aan matching verplicht. In het matchingstraject kom je te weten of de studie van jouw keuze echt bij je past. Hiermee vergroot je de kans dat je de studie succesvol afrondt.

Matching bij de Faculteit Economie en Bedrijfskunde gaat in de volgende stappen:

1. Meld je vóór 1 mei aan in Studielink

De matchingsprocedure begint met jouw aanmelding in Studielink. Meld je aan vóór 1 mei 2018. Na 1 mei vervalt je recht op deelname aan matching en daarmee je recht op toelating. Om in te kunnen loggen op Studielink moet je een DigiD hebben. Heb je deze nog niet, dan kun je deze bij de overheid aanvragen. Dat duurt ongeveer een week. Doe dat dus ruim voor 1 mei! Heb je vragen over Studielink, aanmelding en/of betaling? Neem contact op met Information Services.

NB: na 1 mei heb je alleen in uitzonderlijke gevallen nog recht op deelname aan matching (en dus op toelating).
  • Indien je je wel op tijd hebt aangemeld voor een àndere bacheloropleiding.
  • Indien je dit studiejaar een negatief BSA voor je huidige opleiding krijgt (of verwacht te krijgen).
  • Indien je met bewijsstukken kunt aantonen dat je je niet uiterlijk 1 mei had kunnen aanmelden op grond van zwaarwegende bijzondere omstandigheden.

Als je van mening bent dat één van de bovenstaande situaties op jou van toepassing is, neem dan uiterlijk 31 juli 2018 contact op via matching.feb@rug.nl.

Zorg verder dat je je uiterlijk op 31 juli 2018 aanmeldt in Studielink, en dat je de online vragenlijst die je ontvangt, invult en terugstuurt.

Aanmeldingen na 31 juli 2018 worden niet in behandeling genomen.

2. Vul de online vragenlijst in

Op het e-mailadres dat je in Studielink hebt opgegeven, ontvang je een vragenlijst van de opleiding. De vragenlijst moet uiterlijk binnen twee weken ingevuld bij ons binnen zijn. De vragenlijst wordt vanaf februari 2018 verstuurd. LET OP: deze mail belandt bij sommige mensen in de SPAM folder. Check dus ook je SPAM folder! Vul deze vragenlijst zo nauwkeurig mogelijk in. Het invullen van de vragenlijst biedt je de mogelijkheid goed na te denken en te reflecteren over waarom je voor de opleiding hebt gekozen.

Let op: na het terugsturen van de vragenlijst ontvang je van ons geen aparte ontvangstbevestiging. Je ontvangt dan de uitnodiging voor de matchingsklas, zie punt 3.

3. Volg en maak de online matchingsklas

Wanneer we de ingevulde vragenlijst hebben ontvangen, sturen we je een uitnodiging voor het maken van een online matchingsklas. We verzoeken je de matchingsklas binnen twee weken af te ronden. De matchingsklas bestaat uit een aantal vragen die je moet bestuderen en beantwoorden. Zo krijg je een goed beeld van de inhoud van de studie en kun je testen in hoeverre je over de benodigde vaardigheden beschikt. Het voltooien van de online matchingsklas kost je maximaal een dag (8 uur).

Vrijstelling van de online matchingsklas
Je komt in aanmerking voor vrijstelling van de online matchingsklas wanneer je de webklas van de Scholierenacademie succesvol hebt afgerond. Stuur in dat geval uiterlijk 15 mei een mail met daarbij het certificaat van deelname aan de webklas naar matching.feb@rug.nl.

4. Bestudeer je studiekeuzeadvies

Aan het einde van het matchingstraject ontvang je per mail ons advies over je keuze voor de opleiding. Dit advies is niet bindend, dus een negatief advies betekent niet dat je niet aan deze opleiding mag beginnen. Bij een negatief advies raden we je uiteraard wel aan om nogmaals heel goed over je studiekeuze na te denken en daar indien nodig hulp bij te zoeken.

5. Bereid je voor op je studie

In de zomerperiode beginnen we met het sturen van nieuwsbrieven per e-mail naar alle aankomende nieuwe studenten. Hierin staat veel informatie over je college- en tentamenrooster, het bestellen van de boeken, de verschillende digitale systemen en nog veel meer. Ook ontvang je een uitnodiging voor onze facultaire introductiebijeenkomst Get Started!

Vrijstelling van de matchingsprocedure

Je komt in aanmerking voor vrijstelling van de matchingsprocedure in de volgende gevallen:

  • Je hebt al eerder ingeschreven gestaan voor dezelfde opleiding.
  • Je hebt al gematcht voor dezelfde studie bij een andere Universiteit.
  • Je hebt in 2017 gematcht voor dezelfde studie aan de RUG.

Neem in deze gevallen contact op via: matching.feb@rug.nl. Als je al eerder gematcht hebt voor dezelfde studie aan een andere Universiteit, dien je hiervoor ook bewijs mee te sturen.

Contact

Is er na het lezen van het stappenplan iets toch nog niet duidelijk, mail dan je vraag naar: matching.feb@rug.nl

Laatst gewijzigd:24 juli 2018 13:44