Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsWaarom RUG?

Stad en studentenleven

Kies je voor studeren in Groningen? Dan kies je voor een stad waar je je nooit hoeft te vervelen. We zeggen hier niet voor niets: “Er gaat niets boven Groningen”. #NothingTopsGroningen

Jongste (en leukste) stad van Nederland

In Groningen wonen ruim 50 duizend studenten van over de hele wereld. Hiermee is Groningen de jongste stad van Nederland, een op de vier inwoners is student. De stad is dan ook helemaal ingericht op studenten. Je bent hier dus van harte welkom en maakt snel nieuwe vrienden, vaak zelfs voor het leven.

Groningen is niet voor niets meerdere malen verkozen als de leukste studentenstad van Nederland.

Cultuur, festivals en evenementen

Kunstliefhebbers, muziekfreaks, theaterfans, concertgangers, filmkijkers en festivalhoppers: welkom. Groningen heeft een divers cultureel aanbod van hoog niveau.

Denk: Groninger Museum, Universiteitsmuseum (beiden gratis voor studenten), bioscopen, bibliotheken, concerten in De Oosterpoort, MartiniPlaza en het Stadspark, het grootste showcasefestival van Europa Eurosonic Noorderslag, cultureel cross-over festival Noorderzon en dan is ons Groninger Forum nog niet eens geopend. Daar vind je straks enorm veel activiteiten onder één dak, aan de Grote Markt.

De KEI-week mag je trouwens écht niet missen: deze jaarlijkse introductieweek voor nieuwe studenten zorgt voor nieuwe vrienden en een mooie kennismaking met de stad.

Studentenverenigingen in Groningen

Groningen heeft een interessant en gevarieerd studentenverenigingsleven. Er zijn veel verschillende studentenverenigingen op het gebied van sport, politiek, cultuur en studie. Dit biedt dus alle mogelijkheden om bestuurservaring op te doen, jezelf optimaal te ontwikkelen en mensen te leren kennen.

Studeren in Groningen

In Groningen bevindt alles zich op fietsafstand. Onze gebouwen zijn gehuisvest in 150 verschillende gebouwen in en om het centrum. Studenten wonen verspreid door de hele stad, dus misschien woon jij straks wel aan de Grote Markt of het Noorderplantsoen? #TheCityIsOurCampus

Laatst gewijzigd:08 februari 2019 11:08
printView this page in: English