Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsWaarom RUG?

Studiefaciliteiten

Als student van de Rijksuniversiteit Groningen heb je toegang tot allerlei faciliteiten die je helpen bij je academische ontwikkeling.

  • Bibliotheken
  • Talencentrum
  • IT/CIT
  • AV faciliteiten
  • Ocasys: Course Catalogue
  • Universiteitskrant (UKrant)
  • Studium Generale Groningen

Bibliotheken

Onze grootste universiteitsbibliotheek, de UB, vind je tegenover het Academiegebouw in de binnenstad en is onlangs geheel vernieuwd. Hier vind je rustige leerplekken om te studeren, te overleggen of onderzoek te doen. Ook in de Zernikebibliotheek en de centrale medische bibliotheek kun je terecht om te studeren.

Daarnaast krijg je als student van de RUG toegang tot meer dan 80.000 e-journals, één miljoen e-boeken, drie miljoen gedrukte boeken, 5.000 magazines en verschillende multimedia. Bovendien staan de bibliotheekmedewerkers altijd klaar om je te helpen bij het vinden van waardevolle materialen.

Talencentrum

Van Frans en Italiaans tot Japans en Hebreeuws: je vindt het allemaal in het cursusaanbod van het Talencentrum, maar je kunt hier ook terecht voor het opschroeven van je academische vaardigheden.

IT/CIT

Bij de start van je studie ontvang je een studentnummer en wachtwoord. Hiermee kun je gebruik maken van onze wifi in vrijwel al onze gebouwen, heb je een eigen mailomgeving, maar kun ook een wereld aan informatie ontsluiten via onze student portal en verschillende catalogi zoals SmartCat. Uiteraard bieden we ook printfaciliteiten, makkelijk toegankelijk met je studentenpas die je kunt opladen met iDeal of credit card.

AV-faciliteiten

Als student kun je voor je studie gebruik maken van onze AV-faciliteiten. Denk aan: laptops, camera’s, video projectors, recorders, statieven en studiofaciliteiten.

Ocasys: Course Catalogue

De universiteit heeft een online course catalogue genaamd Ocasys. Dit systeem geeft een overzicht van alle vakken die je kunt volgen aan de RUG, de toelatingseisen en leerdoelen.

Universiteitskrant (UKrant)

Elke week ontvangen alle studenten en medewerkers de digitale nieuwsbrief van UKrant vol met nieuws en interessante achtergrondartikelen. Zo is iedereen altijd op de hoogte van belangrijke (en leuke) ontwikkelingen aan de universiteit.

Studium Generale Groningen

Het Rijksuniversiteit Groningen en Hanzehogeschool Groningen werken samen in het Studium Generale Groningen project. Dit project organiseert interessante lezingen en debatten overuiteenlopende onderwerpen.

Laatst gewijzigd:06 februari 2019 07:53
printView this page in: English