Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsWaarom RUG?

Internationaal perspectief

Onze universiteit staat bekend om haar grote internationale community. Jaarlijks komen er meer dan 6000 internationale studenten naar Groningen, afkomstig uit 120 verschillende landen en meer dan 180 van onze opleidingen hebben Engels als voertaal.

Een diploma van de Rijksuniversiteit Groningen wordt wereldwijd erkend en zorgt ervoor dat je overal aan de slag kan.

Studeren in het buitenland

Onze universiteit heeft hechte internationale banden met vooraanstaande buitenlandse universiteiten. Dit geeft je de mogelijkheid om een deel van je opleiding in het buitenland te volgen door middel van een student exchange. Andersom komen er jaarlijks honderden internationale studenten op exchange in Groningen. Hierdoor is het Erasmus Student Network in Groningen de grootste van Europa. Studeren bij ons levert je waardevolle internationale contacten en vrienden van over heel de wereld op.

International Classroom Project

Met het International Classroom Project willen we onze studenten een breed internationaal perspectief bieden. Groepen studenten met verschillende achtergronden in cultuur, onderwijs en ervaringen volgen samen lessen, dit levert interessante en verbredende discussies en perspectieven op. Op alle vlakken bieden we onze studenten en staf een inclusieve leer- en werkomgeving.

Laatst gewijzigd:06 februari 2019 07:53
printView this page in: English