Skip to ContentSkip to Navigation
EducationWhy UG?

Waarom Groningen?

Rijksuniversiteit Groningen: onderwijs op topniveau

Het academiegebouw

Aan onze universiteit volg je onderwijs op topniveau in de leukste studentenstad van Nederland. Kies uit een van de 180+ bachelor- en masterprogramma’s, maak vrienden van over heel de wereld en heb de tijd van je leven in Groningen.

Draag bij aan baanbrekend wetenschappelijk onderwijs

Onderzoek

De RUG brengt ambitieuze onderzoekers voort die baanbrekend en maatschappelijk relevant onderzoek verrichten. We behoren niet voor niets tot de beste onderzoeksuniversiteiten in Europa. Ons onderzoek concentreert zich vooral rondom drie belangrijke thema’s: Energy, Healthy Ageing en Sustainable Society. We streven er als universiteit naar de kloof tussen wetenschap en het dagelijks leven verkleinen.

Als student bij de RUG krijg je alle kansen om bij te dragen aan dit wetenschappelijk onderzoek.

400 jaar reputatie

Nobelprijs

De Rijksuniversiteit Groningen heeft een rijke geschiedenis en een uitstekende reputatie. Gedurende haar 400-jarig bestaan hebben vele getalenteerde mensen uit allerlei vakgebieden gestudeerd en gewerkt aan onze universiteit, waaronder Nobelprijswinnaars, zoals Ben Feringa, de eerste vrouwelijke student in Nederland, de eerste Nederlandse astronaut en de eerste president van de Europese Centrale Bank.

Je bent van harte welkom in Groningen

Een mooie dag op het terras

Groningen is een gastvrije en veilige stad, helemaal gericht op studenten. Dat is ook niet zo gek: 1 op de 4 inwoners is student en daardoor is Groningen de jongste stad van Nederland. We geven geen garanties, maar de kans is heel groot dat je de tijd van je leven hebt en je geen moment verveelt. We laten je graag alvast kennis maken met de redenen waarom er absoluut niets boven Groningen gaat. #NothingTopsGroningen

#thecityisourcampus

#thecityisourcampus

In Groningen is alles op fietsafstand en zijn er altijd bekenden in de buurt. Studenten wonen kriskras door de stad, de gebouwen van de Rijksuniversiteit Groningen vind je verspreid door het centrum. In de winter zitten de vele kroegjes en cafeetjes vol met medestudenten, in de zomer vind je ze in het Noorderplantsoen, in het Stadspark of zwemmend in het water van het Stadsstrand. Onze studenten wonen, leven en studeren door de hele stad: #TheCityIsOurCampus.

Cultuur, shoppen en uitgaan

Cultuur

Bereid je voor op een druk sociaal leven, want in Groningen is altijd wat te doen. Van grote festivals zoals Eurosonic Noorderslag en Noorderzon tot optredens in de lokale buurtkroeg, lezingen, concerten, films of dansvoorstellingen: het is eigenlijk onmogelijk om je in Groningen te vervelen.

Shopfans kunnen ook hun geluk op: grote ketens, veelbelovende nieuwe modemerken, kleine boetiekjes, ambachtelijke winkels, we hebben het allemaal. Niet voor niets werden onze straten meerdere keren verkozen tot Leukste Winkelstraat van Nederland.

Uitgaan in Groningen is voor iedereen gezellig door het diverse aanbod van cafés, kroegen, karaokebars en discotheken. En: onze kroegen kennen geen sluitingstijden. Er wordt tot in de vroege uurtjes gefeest, gelachen en gedanst. Niet alleen in de kroeg, trouwens. Ook bij de verschillende studentenverenigingen in Groningen.

Moi, Hello, Bonjour, Ni Hao, Hola, Szia, Ciao, …

Springplank

De Rijksuniversiteit Groningen staat bekend om een grote en veelzijdige internationale community: meer dan 6000 internationale studenten komen jaarlijks naar Groningen vanuit meer dan 120 landen en meer dan 180 van onze opleidingen worden gegeven in het Engels.

Met een diploma van de Rijksuniversiteit Groningen kun je daarom vrijwel overal ter wereld aan de slag. Daarnaast is studeren in Groningen een van de beste manieren om internationale contacten te leggen en vrienden van over heel de wereld te maken.

Reis de wereld over

Faciliteiten

De RUG heeft dus een sterke internationale oriëntatie en hechte banden met vooraanstaande buitenlandse universiteiten. Je kunt daarom zonder problemen een deel van je opleiding in het buitenland volgen.

De RUG biedt daarnaast unieke internationale masterprogramma's in samenwerking met andere grote Europese universiteiten. Groningen ligt op een centrale locatie in Europa, waar Parijs, Londen en Kopenhagen slechts een paar uur van je vandaan liggen. Deel je reiservaringen met ons: #MyUGStory.

Studeren in Groningen is een goede keus, al zeggen we het zelf. Bekijk ook onze bacheloropleidingen en masterprogramma’s om je zo te oriënteren op de mogelijkheden aan de RUG.

Kom ook langs op een open dag (bachelor of master) van de Rijksuniversiteit Groningen, zo leer je ons, maar ook Groningen beter kennen.


Jeremy Dillman, BSc. Psychologie student
"Tijdens mijn bachelor ontdekte ik de culturele mogelijkheden en levendigheid die alleen een stad waar een kwart van de inwoners student is kan bieden."

Jeremy Dillman, BSc. Psychologie student


Laatst gewijzigd:08 juli 2019 12:49
printView this page in: English