Skip to ContentSkip to Navigation
Webklassen

Sociologie

Bestemd voor

Scholieren die Sociologie willen gaan studeren.

De webklas

Altijd al willen weten wat een socioloog nu echt bezighoudt en wat je leert tijdens de opleiding sociologie in Groningen? Dan is het zeker een aanrader om mee te doen aan deze webklas sociologie! Je maakt kennis met verschillende onderwerpen die tijdens je studie aan bod komen. Tijdens deze webklas zal je opdrachten maken over onder andere geluk, sociale druk, Project X in Haren, de sociale media, sociale dilemma’s en sociale netwerken. Ook zul je kennis maken met het bystander-effect, de self-fulfilling prophecy, het Hawthorne effect en het uitvoeren van goed onderzoek. Je krijgt tijdens de webklas extra informatie over de studie, de vakken en de docenten. Je krijgt aan de hand van een presentatie een virtuele rondleiding over de faculteit. Daarnaast lees je wat afgestudeerden doen na hun studie sociologie in Groningen. Ook maak je kennis met de studievereniging.

The spreading of disorder
The spreading of disorder

Opzet

Sociologie in Groningen is veelzijdig en tijdens je studie zul je veel kennis en ervaring opdoen in verschillende interessegebieden. De webklas is opgedeeld in vier weken waarin je elke week kennis maakt met een ander onderwerp. Over dit onderwerp krijg je allereerst informatie. Dit kan een (deel van een) college, een documentaire, krantenartikel of iets anders zijn. Vervolgens moet je over dit onderwerp een aantal opdrachten maken. Deze opdrachten lever je in waarna ze beoordeeld worden. Het is de bedoeling dat je tijdens deze opdrachten zelf informatie opzoekt, kennis opdoet en je mening geeft.

Doel

Je maakt op een interactieve en wetenschappelijke manier kennis met de studie sociologie.

Studielast en honorering

De complete webklas heeft een studielast van ongeveer 10 uur. Als je alle opdrachten op tijd inlevert en ze met een voldoende beoordeeld zijn, ontvang je een certificaat. Als je de webklas op jouw school wilt gebruiken voor studiepunten, zal je dit zelf met je school moeten afspreken. Je kunt bijvoorbeeld een docent vragen om ook lid te worden van de webklas zodat hij of zij kan zien wat de webklas van sociologie inhoudt.

Inschrijven

Het is niet meer mogelijk om je in te schrijven voor de ronde van 5 maart tot 2 april. De volgende ronde begint in november 2018. De inschrijving voor die ronde opent in oktober.

Heb je vragen over deze webklas? Stuur dan een e-mail naar webklassen@rug.nl. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief als je op de hoogte gehouden wilt worden van de precieze data voor de volgende webklasronde, of volg ons op Facebook, Instagram of Twitter.

Laatst gewijzigd:26 juni 2017 09:46
printOok beschikbaar in het: English