Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsStudievoorlichtingMeer keuzeactiviteitenScholierenacademieWebklassenWebklassen op interessegebied

Nederlandse Taal en Cultuur

In deze webklas maak je kennis met de verschillende aspecten van de opleiding Nederlands aan de Rijksuniversiteit Groningen. Je krijgt onderwerpen op het gebied van historische letterkunde en moderne letterkunde. Daarbij duik je in de literatuur die ook tijdens de opleiding wordt behandeld. Een andere kant van de opleiding is de taalkunde. Hoe is taal gestructureerd en hoe kunnen we die structuren het best benaderen? Ten slotte zul je ook opdrachten op het gebied van de taalbeheersing tegenkomen. In deze webklas ga je samen met andere scholieren en onder begeleiding van onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen ontdekken hoe de verschillende facetten van dit vakgebied samenkomen in één opleiding.

Nederlandse Taal en Cultuur
Nederlandse Taal en Cultuur

Meer weten?

In de eerste twee jaren van de studie Nederlandse Taal en Cultuur bouw je grondige kennis op van de literatuur van de middeleeuwen tot nu en leer je literaire teksten interpreteren en in hun context plaatsen. Verder verdiep je je in de structuur en geschiedenis van het Nederlands en in de manier waarop wij taal gebruiken in mondelinge en schriftelijke interactie. Ook krijg je training in academisch schrijven en presenteren.

In het derde jaar specialiseer je je in een van de hoofdrichtingen: taalkunde, taalbeheersing, historische of moderne letterkunde. Je leert zelf onderzoek opzetten, uitvoeren en rapporteren. Je sluit je bachelor af met een scriptie. Als je je bachelor hebt afgerond, beschik je over de kennis en vaardigheden die je toegang geven tot een masteropleiding, of tot sectoren op de arbeidsmarkt waar taal, communicatie, en/of literatuur centraal staan.

Inschrijven

De inschrijving is geopend! Je kunt je nu aanmelden voor de webklassen die starten op 5 november.

Heb je vragen over deze webklas? Stuur dan een e-mail naar webklassen@rug.nl. Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter als je op de hoogte gehouden wilt worden van de precieze data voor de volgende webklasronde .

Laatst gewijzigd:25 juni 2018 15:19
printView this page in: English