Skip to ContentSkip to Navigation
Webklassen

Nederlandse Taal en Cultuur

Bestemd voor

Scholieren de Nederlandse Taal en Cultuur willen gaan studeren.

De webklas

In deze webklas maak je kennis met de verschillende aspecten van de opleiding Nederlands aan de Rijksuniversiteit Groningen. Je krijgt onderwerpen op het gebied van historische letterkunde en moderne letterkunde. Daarbij duik je in de literatuur die ook tijdens de opleiding wordt behandeld. Een andere kant van de opleiding is de taalkunde. Hoe is taal gestructureerd en hoe kunnen we die structuren het best benaderen? Ten slotte zul je ook opdrachten op het gebied van de taalbeheersing tegenkomen. In deze webklas ga je samen met andere scholieren en onder begeleiding van onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen ontdekken hoe de verschillende facetten van dit vakgebied samenkomen in één opleiding.

Nederlandse Taal en Cultuur
Nederlandse Taal en Cultuur

Studielast en honorering

Je krijgt in deze webklas de mogelijkheid om je te verdiepen in twee van de vier disciplines die de studie aanbiedt. Je kiest zelf welke van de vier je wilt. Elk onderdeel is goed voor vijf studielasturen. Je krijgt een certificaat aan het eind van de cursus. Als je dat wilt inruilen voor studiepunten op school dan moet je daar zelf achteraan. Je kunt een docent vragen om ook lid te worden van de cursus zodat hij of zij kan zien wat er gebeurt.

Nederlandse Taal en Cultuur studeren

In de eerste twee jaren van de studie bouw je grondige kennis op van de literatuur van de middeleeuwen tot nu en leer je literaire teksten interpreteren en in hun context plaatsen. Verder verdiep je je in de structuur en geschiedenis van het Nederlands en in de manier waarop wij taal gebruiken in mondelinge en schriftelijke interactie. Ook krijg je training in academisch schrijven en presenteren.

In het derde jaar specialiseer je je in een van de hoofdrichtingen: taalkunde, taalbeheersing, historische of moderne letterkunde. Je leert zelf onderzoek opzetten, uitvoeren en rapporteren. Je sluit je bachelor af met een scriptie. Als je je bachelor hebt afgerond, beschik je over de kennis en vaardigheden die je toegang geven tot een masteropleiding, of tot sectoren op de arbeidsmarkt waar taal, communicatie, en/of literatuur centraal staan.

Inschrijven

Het is niet meer mogelijk om je in te schrijven voor de ronde van 5 maart tot 2 april. De volgende ronde begint in november 2018. De inschrijving voor die ronde opent in oktober.

Heb je vragen over deze webklas? Stuur dan een e-mail naar webklassen@rug.nl. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief als je op de hoogte gehouden wilt worden van de precieze data voor de volgende webklasronde, of volg ons op Facebook, Instagram of Twitter.

Laatst gewijzigd:26 juni 2017 09:28
printOok beschikbaar in het: English