Skip to ContentSkip to Navigation
Webklassen

Communicatie- en Informatiewetenschappen

Bestemd voor

Scholieren die geïnteresseerd zijn in de studie Communicatie en Informatie wetenschappen.

De webklas

Zonder dat je het echt in de gaten hebt, is communicatie overal om je heen. Denk maar eens aan alle advertenties, folders en tv-spotjes die je tegenkomt. Eén ding hebben ze gemeen: er is door professionals goed over nagedacht welke informatie je krijgt aangeboden en hoe dat gebeurt. En dat is precies waar het ook om draait bij Communicatie- en Informatie wetenschappen. Deze webklas geeft je een inzicht over verschillende aspecten die een rol spelen in de wereld van communicatie.

Opzet

In elke week van deze webklas staat een ander CIW thema centraal. Voor elk thema heb je leesstof, voorbeelden om te oefenen en een opdracht. Je moet iedere week opdrachten inleveren, die worden nagekeken door je webklas docent. De vier thema’s die aan de orde komen zijn: Persuasieve communicatie, multimodale communicatie, organisationele communicatie en pragmatiek.

Pride & Proud PR
Pride & Proud PR

Studielast en honorering

Als je 10 studielasturen wilt verdienen, lever je elke week je uitwerking van de opdracht in. Houd er rekening mee dat je per week van de cursus ongeveer 2,5 uur aan voorbereiding en online colleges zult besteden. Als je dit doet en je opdrachten worden met een voldoende beoordeeld dan, krijg je een certificaat aan het eind van de cursus. Als je dat op jouw school wilt gebruiken voor studiepunten, zal je dit zelf met je school moeten afspreken. Je kan bijvoorbeeld een docent vragen om ook lid te worden van de webklas zodat hij of zij kan zien wat er gebeurt.

CIW studeren

Deze cursus geeft een goed beeld van wat je in het eerste jaar van een studie CIW kan verwachten. Je leert wat er bij komt kijken om een hoorcollege te volgen, hoe je teksten moet interpreteren en hoe je moeilijke vragen kan beantwoorden. In de loop van een studie CIW komen veel andere vaardigheden aan bod, die hier niet worden aangeboden. Je kan daarbij denken aan bijvoorbeeld het opstellen van empirisch onderzoek, taalkunde en academisch schrijven en presenteren.

Inschrijven

Het is niet meer mogelijk om je in te schrijven voor de ronde van 5 maart tot 2 april. De volgende ronde begint in november 2018. De inschrijving voor die ronde opent in oktober.

Heb je vragen over deze webklas? Stuur dan een e-mail naar webklassen@rug.nl. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief als je op de hoogte gehouden wilt worden van de precieze data voor de volgende webklasronde, of volg ons op Facebook, Instagram of Twitter.

Laatst gewijzigd:26 juni 2017 09:05
printOok beschikbaar in het: English