Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsStudievoorlichtingMeer keuzeactiviteitenScholierenacademieProfielwerkstuk

Strafrecht

Strafbare feiten en straffen, doodstraf en levenslang
.
.
Rijden zonder licht, door rood rijden en wildplassen zijn drie voorbeelden van strafbare feiten, die veelvuldig voorkomen in onze samenleving. Vaak kom je hier mee weg, maar soms heb je pech en krijg je een boete. Voor je PWS kun je onderzoeken hoe het nu precies zit met strafbare feiten, hoe er in Nederland gestraft kan worden en analyseer daarbij zelf een rechtszaak.

» Strafbare feiten en straffen

Voor veel en veel ernstiger misdrijven kan je in Nederland levenslang krijgen. Maar hoe lang is levenslang? Daarbij kun je je afvragen of het mogelijk zou moeten zijn om de situatie van levenslanggestraften na een flink aantal jaren weer opnieuw te bekijken. Misschien kunnen ze weer een nieuwe kans krijgen? Of toch echt niet?

.
.

In Nederland kan de doodstraf niet meer worden toegekend, maar in andere landen nog wel. Hiervan zijn naw Iran, China en de VS het bekendste. Maar wist je dat Jamaica in 2008 het herinvoeren van de doodstraf weer ter discussie heeft gesteld? Terwijl in dat zelfde jaar Oezbekistan, Argentinië en Chili deze afschaften. Voor je PWS kun je je ook in de doodstraf verdiepen. Weet je eigenlijk ook hoe jouw medescholieren hier over denken?

» De doodstraf

Laatst gewijzigd:15 november 2018 10:29