OnderwijsStudievoorlichtingMeer keuzeactiviteitenScholierenacademie

Nieuwsbrief Scholierenacademie januari 2015

2015 is aangebroken en de examens komen al in zicht. Tijd om na te gaan denken over wat je straks wil studeren! Ben jij er al uit? De Scholierenacademie van de Rijksuniversiteit Groningen helpt je graag op weg bij je studiekeuze.

Webklassen voorjaar

In maart kun je weer online proefstuderen. Wil jij weten of een opleiding bij je past? In een webklas maak je in 10 studielasturen kennis met een wetenschappelijke studie. Gratis en gewoon thuis vanachter je computer! Door studiestof door te nemen en opdrachten te maken krijg je een idee hoe een opleiding er inhoudelijk uitziet. Wat dacht je van een webklas informatiekunde of geneeskunde? Bekijk het hele webklassenoverzicht en schrijf je in via de site, dat kan vanaf 10.00 uur op 23 januari.

Online proefstuderen

Geschiedenissymposium

Op vrijdag 16 januari 2015 vindt het allereerste Geschiedenissymposium plaats. Het symposium sluit aan op de eindexamenonderwerpen van dit jaar. Wil jij goed extra goed voorbereid je geschiedenisexamen in? Schrijf je dan nog snel in, er zijn nog een paar plekken vrij.

Profielwerkstukprijzen

Binnenkort opent de inzending voor onze profielwerkstukprijzen. Heb jij een fantastisch PWS gemaakt? Houd deze site dan in de gaten. Vanaf eind januari zijn we weer op zoek naar deelnemers aan The Great Debate. Informatie kan je hier vinden. Verder organiseert de RUG op 30 januari weer een Open Dag, er is nog plek!

We hopen je gauw te zien bij een van onze activiteiten!

Hartelijke groeten,
Het team van de Scholierenacademie