OnderwijsStudievoorlichtingMeer keuzeactiviteitenScholierenacademie

Nieuwsbrief Scholierenacademie februari 2014

Webklassen

Op 3 maart gaat een nieuwe ronde webklassen voor de bovenbouw van het vwo van start, inschrijven kan tot en met 21 februari. Deze nieuwsbrief staat geheel in het teken van deze ronde webklassen.

Wat is een webklas?

Een webklas is bedoeld voor scholieren uit 5 en 6 vwo die overwegen om aan de universiteit te gaan studeren. Het biedt één van de meest inhoudelijke manieren om kennis te maken met een bacheloropleiding van de Rijksuniversiteit Groningen. In een periode van vier weken (van 3 t/m 31 maart) krijgt een deelnemer van een webklas opdrachten. Als je mee wilt doen, moet je deze opdrachten inleveren. Wij kijken ze dan na. Als alle opdrachten voldoende zijn krijg je een certificaat. De totale werklast van een webklas is ongeveer 10 uur (of 10 slu's).

Waarom een webklas?

De opdrachten van een webklas komen vaak uit het eerste jaar van een opleiding, of ze lijken heel erg op opdrachten die eerstejaarsstudenten maken. Doe je mee, dan krijg je dus een echt voorproefje op studeren in Groningen. Een webklas duurt wat langer dan gewoon proefstuderen of een Open Dag. Het kost ook wat meer tijd en energie (ook voor ons!). Daar krijg je een uitstekend beeld van de universiteit voor terug. Je kan er tenslotte maar beter op het vwo achter komen of de opleiding die je wilt doen wel iets voor je is.

Welke webklas is voor mij geschikt?

De RUG biedt 25 webklassen aan. Iedere faculteit van de RUG heeft tenminste één webklas. Ben je dus geïnteresseerd in iets exacts? Of in de maatschappij? Misschien iets met taal? Of met religie? Filosofie dan? Of juist een meer economisch onderwerp? Alles zit erbij. Je vindt hier een compleet overzicht.

M&M

Een van onze jongste opleidingen heeft een heel bijzondere webklas. Bij Minorities and Multilingualism is de hele wereld je studiegebied. De studenten van deze opleiding zijn geïnteresseerd in plekken waar minderheden wonen en/of waar mensen meerdere talen spreken. En dat is overal. Hier lees je meer.

University College

Dit jaar begint de RUG met een University College. Dat is een liberal arts and sciences programma, waarbij je op een campus gaat wonen. Al het onderwijs zal in het Engels zijn en er zijn drie focusgebieden: Energy, Healthy Ageing and Sustainable Society. Het wordt een echte internationale opleiding, met veel aandacht voor creativiteit. Lijkt het je wat? Ze hebben al een webklas.

Kunstgeschiedenis

Heb jij een passie voor kunst, ben jij gefascineerd door architectuur en stedenbouw en/of vind jij de ontwikkeling van het landschap enorm interessant en wil je hier meer over te weten komen? Dan is webklas Kunst- en Architectuurgeschiedenis voor jou. Maar als je wat theoretischer bent aangelegd en je meer wilt weten over kunst vandaag, of over media vandaag, dan is de webklas Kunst, Cultuur en Media iets voor jou.

Planologie

We hebben webklassen voor twee soorten planologie. De technische variant, of juist de sociale geografische variant. Bij beide leer je iets over hoe de wereld in elkaar steekt. Dus vind je aardrijkskunde fantastisch? Of maatschappijleer? Kijk dan bij deze webklassen.

En meer

We hebben een Engelstalige webklas medicine. Of kijk je liever omhoog? Er is een webklas astronomie (en een web class astronomy). En er is nog meer!

Lustrum!

Tot slot: We zijn jarig! Dit jaar bestaat onze universiteit 400 jaar. Daarom zullen wij in onze Lustrummaand (15 mei tot 15 juni) veel activiteiten organiseren. Houd deze nieuwsbrief in de gaten voor updates of kijk ondertussen op de Lustrumwebsite, of de Lustrum-Facebookpagina.

Laatst gewijzigd:03 november 2017 14:07