OnderwijsStudievoorlichtingMeer keuzeactiviteitenScholierenacademieKinderuniversiteitEerdere Edities

2015: Help opa en oma de vakantie door!

Op 21, 22 en 23 december 2015 werd er een speciale editie van de Kinderuniversiteit georganiseerd. Medewerkers van de RUG en leden van de HOVO Senioren Academie konden op deze dagen interessante colleges bijwonen, samen met hun kinderen en kleinkinderen.

Op 21 december gaf Peter Barthel een college over de beroemde Ster van Bethlehem. Was die ster er inderdaad toen Jezus geboren werd, 2000 jaar geleden? Barthel, hoogleraar in de astrofysica van actieve sterrenstelsels, beantwoorde deze en nog veel meer vragen.

Op 22 december werd het college verzorgd door Elmer Sterken, de Rector Magnificus van de RUG. Hij vertelde over de prestaties van de Nederlandse sporters tijdens de Olympische Spelen. Met allerlei berekeningen probeert Sterken namelijk elk jaar te voorspellen hoeveel medailles Nederland gaat winnen.

Op 23 december werd het laatste college gegeven door Douwe Draaisma, een psycholoog en filosoof. Zijn college ging over dromen. Iedereen droomt namelijk wel eens, maar wat je droomt verschilt per mens, en ook tussen jong en oud.

Bij alle drie de colleges waren veel medewerkers, kinderen en kleinkinderen aanwezig. Ze vonden de colleges leerzaam en interessant, en het was voor iedereen een leuk familie-uitje tijdens de kerstvakantie!

Help opa en oma de vakantie door
Laatst gewijzigd:25 juli 2017 10:21