Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsStudievoorlichtingMeer keuzeactiviteitenScholierenacademieKinderuniversiteitEerdere Edities

2011: Geld

Op 4 november 2011 werd het college van de Kinderuniversiteit verzorgd door professor Elmer Sterken, Rector Magnificus van de Rijksuniversiteit Groningen, en tot zijn aantreden als Rector werkzaam als hoogleraar Monetaire Economie.

Geld

Er kwamen meer dan 500 kinderen luisteren naar zijn college, dat ging over geld. Wat is geld eigenlijk? Dat lijkt een makkelijke vraag, maar het ligt moeilijker dan je denkt. Wat kun je met geld? Je kunt er goede dingen mee doen, maar ook slechte. En soms gaat het mis met geld, zoals in de huidige economische crisis. Wat is er precies aan de hand en hoe is dat zo gekomen? Prof. Sterken legde deze ingewikkelde zaken op een begrijpelijke manier uit tijdens zijn college voor de Kinderuniversiteit. Tot slot van het college speelde hij 'petje op-petje af' met de leerlingen, die daarvoor allemaal een eigen hoofddeksel hadden meegenomen. De winnaar ging naar huis met een mooie prijs: een spaarvarken met echt geld (maar wat is dat nou eigenlijk, 'echt geld'?)

Foto

Natuurlijk gingen na afloop van het college alle kinderen traditiegetrouw op de foto op de trappen van het Academiegebouw. Ook werden er opnames gemaakt door journalisten.

Laatst gewijzigd:18 september 2017 09:24