Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsStudievoorlichtingMeer keuzeactiviteitenScholierenacademieActiviteitenFilmmiddagenEerdere edities

2016: Filmmiddag godsdienstwetenschap

Op donderdag 7 april 2016 vond de filmmiddag over Film, Religie en Cultuur plaats. Deze middag bestond uit twee colleges die aansloten bij een film. In dit geval stond de prijswinnende film 'Eve and the Fire Horse' centraal. Eve is een negenjarig meisje dat opgroeit als dochter van Boeddhistisch, Chinese immigranten in Vancouver. Bij Eve thuis staat het traditionele Chinese geloof centraal, maar in haar omgeving komt Eve in contact met het Katholicisme. In haar levendige fantasie combineert Eve de verschillende culturen en geloven: Boeddha en Jezus dansen als vrienden door de woonkamer en goden en godinnen komen tot leven. Hoe reageert haar omgeving hier op?

De sprekers

Dr. Stefania Travagnin, directeur van het Research Centre ' Religion and Culture in Asia', gaf een college over 'cultural diversity'. Vanuit haar expertise op het gebied van Boeddhisme en religie en maatschappij in Modern China reflecteerde zij op de ontmoeting tussen verschillende culturen en religies die centraal staat in 'Eve and the Fire Horse'.

Tom Slootweg, promovendus bij Kunsten Cultuur en Media, gaf een inleidend college in filmanalyse toegespitst op 'Eve and the Fire Horse'.

Laatst gewijzigd:08 april 2016 11:31