Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsStudievoorlichtingMeer keuzeactiviteitenScholierenacademieActiviteiten

De Wiskundejongens

Wat te bieden bij een veiling? In welke hoek moet een keeper duiken en in welke hoek moet de strafschopnemer schieten? Wat te stelen bij een inbraak? Al deze problemen hebben een onderliggend wiskundig probleem waar veel mensen geen weet van hebben.

Studenten econometrie Daniël Vullings en Mart van Megen geven gastlessen op middelbare scholen over deze onderwerpen. Ze komen graag naar klassen 5 en 6 vwo om het praktische nut van wiskunde te bespreken. Dit doen ze op een interactieve manier, met aansprekende voorbeelden. Mart en Daniël willen zo leerlingen kennis laten maken met vormen van toegepaste wiskunde die in hun eigen studie vaak centraal staan.

Een gastles van onze Wiskundejongens is gratis. Als docent een aanvraag doen voor een les door De Wiskundejongens? Aanmelden kan via dit aanmeldformulier.

De Wiskundejongens
De Wiskundejongens

De wiskundejongens nemen natuurlijk een voorbeeld aan de Wiskundemeisjes Ionica Smeets en Jeanine Daems. Ook onze jongens willen vooral laten zien hoe leuk, mooi en grappig wiskunde kan zijn. Daniël en Mart geven de gastlessen als onderdeel van het Honours Programma. Dit is een verbredende en verdiepende studie die zij naast hun gewone studie volgen.

November 2014 gaf Ionica Smeets een Scholierencollege. Bekijk onderstaande video voor een sfeerimpressie!

Laatst gewijzigd:20 oktober 2016 15:56