Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsStudievoorlichtingMeer keuzeactiviteitenScholierenacademie

Scholierencollege Van ecologie tot biomedische wetenschappen

Biologie en Life Science & Technology

This Student Lecture is only given in Dutch.

Scholierencollege op vrijdag 29 september 2017 van 13:00 tot 15:00 uur - Speciaal voor scholieren organiseerde de Scholierenacademie een college over biologie, ecologie en biomedische technologie. Wat is eigenlijk het verschil tussen biologie en biomedische technologie? De studies lijken veel op elkaar, maar er zijn verschillen in de majors die je kunt kiezen. Ben je geïnteresseerd in ecologie dan kun je het beste voor biologie kiezen en vind je biomedische technologie leuk dan kun je beter Life Science & Technology gaan studeren. Op deze dag vertelden twee wetenschappers over hun onderzoek: een ecoloog en een biomedisch technoloog. Een mooie kans om te ontdekken welke studie het best bij jou past!

Biomedische technologie - Patrick van Rijn

Je lichaam vertellen hoe om te gaan met ziekte of met schade aan het lichaam zoals een verwonding is meestal niet nodig. Soms kan het lichaam niet meer omgaan met ziekte of schade en dan is ingrijpen nodig, hiervoor worden vaak materialen gebruikt die onderdeel vormen van de oplossing. Deze materialen moeten worden ontwikkeld. Biomedical Engineering kijkt naar dit soort materialen.

Ecologie - Christiaan Both

Christiaan Both doet onderzoek naar de bonte vliegenvanger; een klein zwart-wit vogeltje dat ongeveer net zo groot is als een pimpelmees. Hij volgt de dieren met behulp van camera’s, rugzakjes en vogelpoep. Ben je benieuwd hoe dat precies in zijn werk gaat of wil je weten wat zijn onderzoeksresultaten zijn? Kom dan naar het scholierencollege!

Praktische informatie

  • Het Scholierencollege bestaat uit twee hoorcolleges (lezingen) van 45 minuten met een pauze
  • Het college vindt plaats tussen 13:00 en 15:00 uur
  • Het college vindt plaats in de Max Gruberzaal (5161.0165) van de bernoulliborg (Nijenborgh 9).
  • Leerlingen zijn van harte welkom om zich aan te melden. Docenten kunnen ook een klas aanmelden, maar omdat we maar beperkte plaatsen hebben, kunnen we geen heel grote groepen toelaten
  • Deze activiteit organiseren we samen met Science LinX
Ecologie
Ecologie
Laatst gewijzigd:25 juni 2018 11:10
printOok beschikbaar in het: English