Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsOpleidingenPromotietrajectenPraktische informatie

Opleidingsprogramma voor promovendi

Iedere promovendus volgt een opleidingsprogramma. Het programma wordt samengesteld op basis van jouw eigen behoeftes en interesses en de eisen van de Graduate School. Voor de reguliere promovendus omvat dit programma 30 ECTS (1 ECTS = 28 studie-uren).

Cursussen binnen het programma

Het programma bestaat uit een mix van algemene vaardigheidscursussen gewenst/noodzakelijk voor de latere carrière en inhoudelijke cursussen betreffende het onderzoeksthema. Er zijn diverse mogelijkheden om het opleidingsprogramma in te vullen.

Cursussen georganiseerd door:

  • The Office of the Dean of Graduate Schools
  • Eigen Graduate School
  • Andere Graduate Schools
  • Lokale en nationale onderzoeksscholen
  • Het Donald Smits Centre voor Informatie Technologie (CIT)
  • Het universitaire Talencentrum
  • Mobiliteit & Opleiding
  • Het Universitaire Onderwijs Centrum (UOCG)

Maar ook het deelnemen aan een conferentie, het bijwonen van onderzoeksbijeenkomsten en andere activiteiten die je in het kader van het promotietraject onderneemt kunnen mogelijk studiepunten opleveren. Jouw opleidingsprogramma vul je samen met je begeleiders en de Graduate School in. Dit programma wordt vastgelegd in het Opleidings- en Begeleidingsplan (OBP) en waar nodig ieder jaar bijgesteld. Meer informatie over het opleidingsprogramma kun je vinden op de website van jouw Graduate School of bij de Graduate School of PhD coördinator.

Introductie-evenement (1 EC; doorlopend)

Een warm welkom in Groningen! Het decanaat van de Graduate Schools organiseert een speciaal uitje voor nieuwe promovendi van de hele RUG om elkaar, de universiteit en de omgeving van Groningen te leren kennen.

Van deze twee dagen durende activiteit vindt de eerste dag plaats in de Allersmaborg, vlakbij Ezinge, op het Groningse platteland. Om 8.15 uur vertrekt een bus van de Ossenmarkt in Groningen, die de deelnemers naar de Allersmaborg brengt. Na het avondprogramma, rond 21.00 uur, vertrekt de bus terug naar Groningen. De tweede dag vindt plaats in Groningen: 's ochtends wordt het centrale deel van het programma vervolgd in het Van Swinderen Huys (Boteringestraat 19), na de lunch volgt een introductie van de eigen Graduate School. Deelname is gratis. Alle nieuwe promovendi worden verwacht deel te nemen tijdens de eerste drie maanden van hun project.

Meld je aan door het inschrijfformulier in te vullen .

Data in 2016:
21/22 januari
18/19 februari
7/8 april
21/22 april
19/20 mei
23/24 juni
15/16 september
22/23 september
13/14 oktober
17/18 november

Introductie-evenement voorjaar 2014: wandeling bij de Allersmaborg
Introductie-evenement voorjaar 2014: wandeling bij de Allersmaborg
Introductie-evenement voorjaar 2014: afsluiting bij het Academiegebouw
Introductie-evenement voorjaar 2014: afsluiting bij het Academiegebouw
Laatst gewijzigd:04 januari 2018 12:13
printView this page in: English