Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsInternational studentsStudent resources

Sport en Cultuur

ACLO

Sporten op het sportcentrum

Blijf in beweging bij de ACLO


Sport is een belangrijk onderdeel van het studentenleven in Groningen. Daarom is het voor alle studenten mogelijk om lid te worden van de ACLO, de grootste sportvereniging voor studenten in Nederland. De ACLO biedt sportlessen, sportuitrusting en apparatuur en faciliteiten om je favoriete sport te beoefenen.  

Als een student aan de RUG heb je het recht om ACLO lid te worden voor maar €5 per maand. Met een lidmaatschap kun je ongelimiteerd gebruik maken van de faciliteiten van de ACLO en kosteloos deelnemen aan sportlessen. Het is ook mogelijk om met een groep een veld te reserveren om bijvoorbeeld samen te voetballen, hockeyen of tennissen.


Samen sporten


Wil je je graag richten op een specifieke sport? De ACLO heeft nauwe banden met 49 sportverenigingen, die zich specialiseren in meer dan 40 verschillende sporten, van scuba duiken tot hockey tot voetbal. Lid zijn van een sportvereniging is meer dan alleen trainen, het is ook een sociale ervaring. Naast sportgerelateerde evenementen organiseren verenigingen ook regelmatig feestjes en borrels voor hun leden.

Bij een vereniging zitten is een leuke en sportieve manier om andere studenten te ontmoeten en om nieuwe vrienden te maken. De meeste verenigingen hebben zowel leden die recreatief sporten als leden die competitief zijn ingesteld en niet genoegen nemen met minder dan goud. Wat je ook zoekt in een sportervaring, je kunt ervan verzekerd zijn dat je het vindt bij de sportverenigingen van de ACLO. S

Samengevat; als je studeert in Groningen heb je geen reden om niet in beweging te blijven!

USVA

Cursussen, evenementen, theater, café en meer!

Cultureel Studentencentrum Usva, opgericht in 1969, is hét culturele studentencentrum van Groningen en met trots onderdeel van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Usva’s missie is om studenten in Groningen te inspireren door kunst en cultuur en hen te stimuleren om zich (verder) te ontwikkelen op dit gebied door diverse activiteiten te organiseren voor, door en met studenten en medewerkers.

Ook medewerkers van de RUG kunnen bij Usva terecht voor het volgen van cursussen of workshops, theaterbezoek en/of zalenverhuur.

Usva biedt ruim 150 cursussen per jaar aan op het gebied van dans, body & mind, muziek, beeldende kunst, mode, theater, film, fotografie & design en schrijven & spreken. Deze cursussen zijn toegankelijk voor iedereen. Een aantal Usva-cursussen is specifiek bedoeld voor RUG-medewerkers, zoals fotografie, tekenen en schilderen en yoga en meditatie. Daarnaast kan Usva verschillende workshops-op-maat organiseren, bijvoorbeeld afdelingsuitjes.

Ook programmeert Usva allerlei evenementen en voorstellingen in het eigen theater die voor iedereen te bezoeken zijn: van toneelstukken tot cabaretvoorstellingen en van ontspannen Lie down & Listen concerten tot cursuspresentaties en filosofische lezingen. En dan is er ook nog het Usva-café dat elke werkdag geopend is vanaf 19.00 uur tot in de late uurtjes. Als dat geen prettige manier is om even te ontspannen!

Alle ruimtes bij Usva kunnen gehuurd worden voor trainingen, vergaderingen of andersoortige bijeenkomsten. Zo nodig, verzorgt Usva ook de catering.

Kortom, ook RUG-medewerkers zijn van harte welkom bij Usva!

Meer informatie? Kijk op https://www.usva.nl/

Laatst gewijzigd:03 augustus 2017 11:18
printView this page in: English