Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsInternational studentsStudent resources

Sport en Cultuur

ACLO

Sporten op het sportcentrum

Blijf in beweging bij de ACLO


Sport is een belangrijk onderdeel van het studentenleven in Groningen. Daarom is het voor alle studenten mogelijk om lid te worden van de ACLO, de grootste sportvereniging voor studenten in Nederland. De ACLO biedt sportlessen, sportuitrusting en apparatuur en faciliteiten om je favoriete sport te beoefenen.  

Als een student aan de RUG heb je het recht om ACLO lid te worden voor maar €5 per maand. Met een lidmaatschap kun je ongelimiteerd gebruik maken van de faciliteiten van de ACLO en kosteloos deelnemen aan sportlessen. Het is ook mogelijk om met een groep een veld te reserveren om bijvoorbeeld samen te voetballen, hockeyen of tennissen.


Samen sporten


Wil je je graag richten op een specifieke sport? De ACLO heeft nauwe banden met 49 sportverenigingen, die zich specialiseren in meer dan 40 verschillende sporten, van scuba duiken tot hockey tot voetbal. Lid zijn van een sportvereniging is meer dan alleen trainen, het is ook een sociale ervaring. Naast sportgerelateerde evenementen organiseren verenigingen ook regelmatig feestjes en borrels voor hun leden.

Bij een vereniging zitten is een leuke en sportieve manier om andere studenten te ontmoeten en om nieuwe vrienden te maken. De meeste verenigingen hebben zowel leden die recreatief sporten als leden die competitief zijn ingesteld en niet genoegen nemen met minder dan goud. Wat je ook zoekt in een sportervaring, je kunt ervan verzekerd zijn dat je het vindt bij de sportverenigingen van de ACLO. S

Samengevat; als je studeert in Groningen heb je geen reden om niet in beweging te blijven!

USVA

Cursussen, evenementen, theater, café en meer!

Cultureel Studentencentrum Usva is dé culturele voorziening van de Rijksuniversiteit Groningen en is gevestigd in het stadscentrum aan de Munnekeholm 10. Usva wil studenten stimuleren zich te ontwikkelen en te laten inspireren door kunst en cultuur. Daarnaast is Usva hét culturele platform in de stad waar studenten de mogelijkheid krijgen om op verschillende manieren kennis te maken met en zich te verdiepen in cultuur.

Bij Usva kun je allerlei cursussen volgen op het gebied van dans, body and mind, muziek, beeldende kunst, theater, fotografie, video en literatuur. Zo kan je verschillende danscursussen volgen, waaronder modern, klassiek, hiphop en tapdans. Op muzikaal gebied is er ook van alles te beleven, je kunt zanglessen volgen of met de pianokaart gebruik maken van de oefenpiano. Maar ook portrettekenen, korte verhalen schrijven, digitale fotografie en improvisation comedy behoren tot de mogelijkheden.

Daarnaast organiseert Usva verschillende evenementen en zijn er wekelijks uiteenlopende voorstellingen te zien in het Usva theater; van toneelstukken van studentenorganisaties tot ontspannen Jazz Sessions en van cursuspresentaties tot filosofische lezingen. En dan is er ook nog het Usva-café dat elke werkdag geopend is vanaf 19 uur tot in de late uurtjes. Als dat geen prettige manier is om even lekker te ontspannen!

Verder ondersteunt Usva studenten die een cultureel project op poten willen zetten, zowel op financieel als facilitair gebied en met kennis en kunde.

Tot slot is het mogelijk om als student te helpen bij de organisatie van verschillende Usva-activiteiten door actief te worden in een commissie, of zitting te nemen in het Dagelijks Bestuur of Algemeen Bestuur van Usva.

Voor meer informatie check usva.nl

Laatst gewijzigd:03 augustus 2017 11:18
printView this page in: English