Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsOpleidingenHonours CollegeHonours Master

Toelatingseisen

Wil je tot het Master's Honoursprogramma worden toegelaten, dan moet je in ieder geval aan de volgende eisen voldoen:

  • Je bent voor de gehele duur van het Master's Honoursprogramma ingeschreven als Masterstudent aan de Rijksuniversiteit Groningen.
  • Je hebt een Bachelordiploma behaald met goede tot uitmuntende resultaten inclusief een Bachelorscriptie (of een ander afsluitend project) die bovengemiddeld beoordeeld is.
  • Goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden in het Engels: een TOEFL test score van 580 paperbased (PBT), TOEFL 92 internet-based (IBT) of een TOEFL score van 237 computer-based (CBT). Vergelijkbare test scores zijn IELTS 6.5, Cambridge Proficiency A, B, C (Cambridge Advanced English, CAE), een C1/C2 op the Common European Framework of reference for Languages (CEFR) English test. Voor Nederlandse studenten geldt dat ze voldoen aan de Engelse taaleis als ze een voldoende hebben behaald op hun eindexamen Engels van de middelbare school.
  • Je bent gemotiveerd om het doel van het programma waar te maken: je wilt je ontwikkelen en excelleren op het gebied van leiderschap en interdisciplinair werken en je bent bereid je hier extra voor in te zetten.
  • Je hebt potentie om het Master's Honoursprogramma binnen de gestelde termijn van twee opeenvolgende semesters af te ronden. Dit betekent dat, als je een eenjarig Masterprogramma volgt, je in het eerste semester van je Masterprogramma ook moet starten met het Master's Honoursprogramma. Als je Masterprogramma van twee jaar of langer volgt, kun je in een ander jaar starten met het Honoursprogramma, zolang je dit programma in twee opeenvolgende semesters volgt met een (bijna) volledige werklast voor beide Masterprogramma's.
  • Je bezit specifieke persoonlijke kwaliteiten: je hebt een brede interesse, het vermogen tot reflectie en zelfreflectie, je bent proactief, een doorzetter en zelfstandig.

Laatst gewijzigd:01 mei 2018 16:54
printOok beschikbaar in het: English