Skip to ContentSkip to Navigation
Education Bachelor's Nederlandse studenten Studiekeuze en voorlichting Hulp bij studiekeuze

Yvonne, Geneeskunde (Global Health)

Yvonne Klomp
Yvonne Klomp

NG/NT profiel, een paar talen erbij, een baantje hier en daar en fanatiek sporten; op de middelbare was ik al een gevalletje duizendpoot. Keerzijde ervan; alles leuk vinden en ontelbare mogelijkheden. Ik wilde wel het vleugje beta, maar niet de hardcore. Wel de mensen, maar niet het politiek maatschappelijk verantwoorde. Vooral wilde ik mijn energie erin kwijt kunnen. Als Utrechtse scholier bleek geneeskunde op avontuur in Groningen dan ook het perfecte doel voor ogen.

Maar toch; ondanks dat ik al heel erg mijn zinnen op een specifieke studie had gelegd, was het natuurlijk nog maar de vraag of ik door de selectie zou komen en realiseerde ik me dat het ook erg belangrijk is om een plan B te hebben. Stel je komt niet door de selectie, is je plan B studie alsnog een goed moment om nog eens goed na te denken over de vraag of een selectiestudie wel echt is wat je wil, en om natuurlijk alvast met studeren bezig te zijn.

Wat betreft stad, was ik al vrij snel om. In de vijfde klas ben ik naar een open dag van de RUG geweest, aanrader! Behalve dat je er heel veel van opsteekt en een goed beeld van de zowel de studies als de stad Groningen krijgt, is het echt ontzettend tof om van voornamelijk studenten zelf te horen hoe gezellig het bijvoorbeeld is om in Groningen op kamers te zitten! Dus ja, jullie raden het waarschijnlijk al, na die dag was ook ik om. Er gaat écht niets boven Groningen. Niet veel later kwam toen het goede nieuws, ik mocht Geneeskunde gaan studeren in Groningen!

Ik heb ondertussen mijn Bachelor met succes afgerond , en ben blij om te zeggen dat ik mede door mijn studiekeuzeproces nog steeds helemaal op mijn plek zit! Afgelopen drie jaar heb ik naast geneeskunde dankzij het doen van verschillende commissies, een gezellig huis, lid zijn van een toffe studentensportvereniging en leuke bijbaantjes mogen genieten in deze prachtige stad.

Voor iedereen die vragen heeft over studiekeuze, de stad Groningen, het studentenleven of specifiek over Geneeskunde (en het nieuwe curriculum G2020), mail gerust!

Mail mij gerust als je vragen hebt over het maken van een studiekeuze, het studeren (in het Engels) en leven in Groningen of over Geneeskunde  (en het nieuwe curriculum G2020)!


Are you an international student? Please visit our pages for internationals.

Laatst gewijzigd:18 maart 2019 09:07