Skip to ContentSkip to Navigation
EducationBachelor'sNederlandse BachelorStudiekeuze en voorlichtingHulp bij studiekeuze

Tove, Pedagogische Wetenschappen

Tove Henseler
Tove Henseler

‘Juf!’, riep ik als kleuter al vol enthousiasme, wanneer iemand mij vroeg wat ik later wilde worden. Tussentijds wisselde dit nog tussen journalist, politicus, topsporter en psycholoog, maar juf bleef altijd in mijn hoofd zitten. Vol goede moed begon ik dan ook aan de ‘Academische Opleiding Leraar Basisonderwijs’. Aangezien ik ervoer dat ik liever één op één met mensen werk, besloot ik na een jaar over te stappen naar Pedagogische Wetenschappen, wat ik nog steeds met veel plezier doe.

Door meerdere open dagen te bezoeken, meeloopdagen te doen en met studenten te praten, oriënteerde ik me op veel verschillende studies. Ik vond het leuk om open dagen in verschillende steden te bezoeken; leuk om te zien hoe elke stad een andere sfeer heeft! Nadat ik een aantal steden had bezocht, was ik erover uit dat ik in Groningen wilde studeren. In geen enkele andere stad die ik bezocht voelde ik de fijne sfeer, de gezelligheid en de levendigheid die ik in Groningen voelde.

Na mijn bachelor wil ik graag een master van Psychologie volgen en ik zou het leuk vinden om hiernaast de opleiding tot psychomotorisch therapeut te volgen, omdat ik uiteindelijk graag psycholoog wil worden en beweging wil gaan inzetten om mensen verder te helpen (toch nog wat over van mijn kinderwens om psycholoog en sporter te worden..). Ondanks dat ik niet weet hoe en of ik dit pad precies zal gaan belopen en ondanks dat ik uiteindelijk ergens anders terecht kom dan ik van tevoren dacht, ben ik er tijdens mijn studie gaandeweg achter gekomen wat ik later graag zou willen doen.

Wat ik je aan de hand van mijn eigen studie(keuze)proces wil meegeven is om je te oriënteren op veel verschillende studies en steden en hierbij naar je gevoel te luisteren. Verder ben ik ervan overtuigd dat er geen foute keuze bestaat; overal doe je ervaringen op waar je de rest van je leven nog iets aan kunt hebben. Gaandeweg kom je erachter waar jij naartoe wilt, neem hiervoor je tijd en geniet van je studentenleven op weg hier naartoe!

Mail mij gerust als je vragen hebt over het maken van een studiekeuze, het studeren en leven in Groningen of over Pedagogische Wetenschappen


Are you an international student? Please visit our pages for internationals.

Laatst gewijzigd:06 september 2019 14:44