Skip to ContentSkip to Navigation
Education Bachelor's Nederlandse studenten Studiekeuze en voorlichting Hulp bij studiekeuze

Niels, Bedrijfskunde

Niels
Niels

Havo of VWO? Tegen het advies van de school in koos ik VWO. Waarom? Geen idee, maar wel de beste keus ooit!

Een aantal jaren verstreken en het werd tijd om te gaan onderzoeken wat mijn interesses waren en welke studies ik wel en niet leuk vond. Vooral de studies die ik niet leuk vond, kon ik gemakkelijk benoemen.

Om te kijken waar mijn interesses lagen, heb ik op de middelbare school verschillende testen gemaakt. Daarnaast werd er een gesprekje met de decaan gepland. Dit was voor mij niet voldoende om een goede keuze te kunnen maken.

Waar ik wel veel aan heb gehad is om te praten met mensen in mijn omgeving over mijn studiekeuze. Het is lastig om inzicht te krijgen welke studies er nu precies zijn. Studenten die al studeren of afgestudeerd zijn hebben mij kunnen helpen met het krijgen van dit inzicht. Het in mijn achterhoofd zittende idee dat ik het bedrijfsleven en het ondernemen interessant vind, werd bevestigd door mensen in mijn omgeving. Ik ging op zoek naar een bedrijfskundige studie en uiteraard kwam ik uit op Bedrijfskunde. Ik heb in verschillende steden een open dag of een meeloop dag bezocht, hier kwam ik erachter dat de focus van een studie in elke stad verschillend is. Dat is een van de redenen waarom het belangrijk is om op tijd te beginnen met op zoek te gaan naar de geschikte studie voor jou. Uiteraard had ik al voor de studie Bedrijfskunde in Groningen gekozen, maar het was toch fijn om de studie ook in andere steden onderzocht te hebben.

Het laatste wat ik wil meegeven is: ‘Het belangrijkste van een gekozen studie, is dat jij het interessant en uitdagend vindt. Dat jij de motivatie hebt om tijd te investeren in een studie. Als jij de motivatie hebt, dan gaat het zeker lukken!’

Mail mij gerust als je vragen hebt over het maken van een studiekeuze, het studeren en leven in Groningen of over Bedrijfskunde!l


Are you an international student? Please visit our pages for internationals.

Laatst gewijzigd:18 maart 2019 09:07