Skip to ContentSkip to Navigation
Education Bachelor's Nederlandse studenten Studiekeuze en voorlichting

Menno, Artificial Intelligence

Foto Menno

Toen ik in de vierde of vijfde klas begon me te oriënteren op mijn studiekeuze was ik door de grote hoeveelheid opleidingen die universiteiten tegenwoordig aanbieden even het overzicht kwijt. Een paar maanden wist ik zeker dat ik diergeneeskunde wilde gaan studeren; na een open dag en een gastcollege van de meest oncharismatische docent ooit was die vlam snel gedoofd. Geneeskunde dan? Of misschien moet ik gewoon rechten gaan doen? Bij de meeste studies kon ik wel een reden bedenken waarom het voor mij een goede keuze zou zijn.

Toen kwam ik verstopt in een foldertje van de Rijksuniversiteit Groningen een studie tegen waar ik nog niet eerder van had gehoord: Artificial Intelligence. De hoop van mijn moeder en opa dat ik ook arts zou worden viel meteen in het water; AI klikte eigenlijk met al mijn interesses op een manier waarop andere studies dat niet deden. De studie was gekozen; nu de stad nog. In Groningen was de opleiding kwalitatief het beste en sloot ze goed aan bij mijn interesses, maar ik was een beetje verliefd geworden op Utrecht en zag mezelf al in een monumentaal pand aan de Oudegracht wonen.

Na een meeloopdag in Groningen was ik (onder andere door het avondprogramma) overtuigd dat de stad en de studie de juiste keuze voor me zouden zijn. Bijna drie jaar verder ga ik met goede moed mijn derde jaar in, ben ik lid geworden van een studentenvereniging en heb ik dankzij de stad en de tienduizenden studenten die haar zo bijzonder maken altijd heimwee als ik een weekendje bij mijn ouders op bezoek ga.

Mail mij gerust als je vragen hebt over het maken van een studiekeuze, het studeren (in het Engels) en leven in Groningen of over Artificial Intelligence!


Are you an international student? Please visit our pages for internationals.

Laatst gewijzigd:18 maart 2019 09:07