Skip to ContentSkip to Navigation
Education Bachelor's Nederlandse studenten Studiekeuze en voorlichting Hulp bij studiekeuze

Jeska, Psychologie

Jeska de Ruiter
Jeska de Ruiter

Na vele open dagen en veel keuzestress begon ik in 2014 met veel plezier aan mijn bachelor Psychologie. Na tweeënhalf jaar kwam ik er echter tóch achter dat psychologie waarschijnlijk niet was waar ik later in door wilde gaan. Na opnieuw oriënteren en opnieuw kijken naar wat ik leuk en niet leuk vond, wist ik wat ik wilde.

Op dit moment heb ik net mijn bachelor Psychologie afgerond en heb ik ook mijn pre-master voor Sociale Planologie binnen. Op de vraag of ik dan de verkeerde studiekeuze heb gemaakt kan ik heel duidelijk nee zeggen. Door op het studiekeuzemoment een afgewogen beslissing te hebben gemaakt, heb ik nooit spijt van mijn keuze gehad. Wel heb ik achteraf misschien te vroeg dingen weggestreept zonder een goede reden. Ik had mijn interesses dus misschien toch wat beter kunnen uitzoeken.

Een andere keuze waar ik nooit spijt van gehad heb, is de keuze voor Groningen! In de afgelopen jaren ben ik actief geweest bij verschillende verenigingen, waardoor ik heel veel mensen heb leren kennen die allemaal net zo enthousiast zijn over deze stad als ik.

Mocht je vragen hebben over Psychologie, studies aan de Ruimtelijke Wetenschappen Faculteit of de stad Groningen, dan kun je me altijd een berichtje sturen!


Are you an international student? Please visit our pages for internationals.

Laatst gewijzigd:06 september 2019 15:55