Skip to ContentSkip to Navigation
EducationBachelor'sNederlandse BachelorStudiekeuze en voorlichtingHulp bij studiekeuze

Deborah, University College

Deborah Fidder
Deborah Fidder

Ik heb altijd al heel veel verschillende interesses gehad en na mijn Havo diploma wist ik echt niet wat ik wou studeren: de toneelschool leek me tof, pabo klonk interessant maar ook toegepaste psychologie leek me leuk. Daarom besloot ik na mijn havo een high school exchange year te doen in Amerika. Deels om de keuze uit te stellen, maar ook om even in een andere omgeving te zijn. Toen ik terugkwam van mijn jaar Amerika heb ik een jaar de HBO-studie International Communication gedaan. Binnen een jaar had ik mijn propedeuse en besloot ik te beginnen op de Rijksuniversiteit aan University College.

University College is een studie die perfect bij mij past; je kan binnen je 3-jarige bachelor je diploma zelf samenstellen. Ik begin inmiddels aan mijn derde jaar en major in humanities, dit betekent dat ik vakken volg met betrekking tot filosofie, kunst, geschiedenis en journalistiek. Daarnaast volg je ieder jaar op University College verschillende projecten, en heb ik gekozen voor projecten die met educatie te maken hebben. Hierdoor heb ik de perfecte combinatie van al mijn interesses. Ook is het onderwijs op University College meer praktisch in vergelijking tot andere universitaire studies, en hebben wij in plaats van tentamens veel essays en presentaties.

Groningen is de perfecte stad om te studeren omdat er ontzettend veel mogelijkheden zijn voor studenten, en het de gezelligheid van een dorp heeft. Binnen no time ken je het grootste deel van de stad en voel je je thuis. Succes met je laatste jaar op de middelbare school en hopelijk tot in Groningen!

Voor vragen kun je me altijd mailen.


Are you an international student? Please visit our pages for internationals.

Laatst gewijzigd:06 september 2019 14:40