Skip to ContentSkip to Navigation
Education Bachelor's Nederlandse studenten Studeren in Groningen

Faciliteiten

Wij vinden het belangrijk dat al onze studenten het beste uit zichzelf en hun studietijd halen. Daarom bieden we als universiteit veel faciliteiten die je kunnen helpen bij je academische ontwikkeling.

Bibliotheken

Je vindt de Universiteitsbibliotheek (UB) tegenover het Academiegebouw in de binnenstad. Hier vind je meer dan 2100 rustige leerplekken om te studeren, te overleggen of onderzoek te doen. Via de UB-app kun je ook studio's reserveren, individueel of voor een groep.

Ook in de UB Zernike en de Centrale Medische Bibliotheek kun je terecht om te studeren.

Daarnaast krijg je als student van de RUG toegang tot meer dan 80.000 e-journals, één miljoen e-boeken, drie miljoen gedrukte boeken, 5.000 magazines en verschillende multimedia. Voor digitale toegang tot al onze publicaties gebruik je SmartCat, de online bibliotheekcatalogus van de RUG.

Verder zijn er bibliotheekmedewerkers aanwezig die je kunnen helpen bij het vinden van relevante materialen en informatie.

Talencentrum

Van Frans en Italiaans tot Japans en Spaans: je vindt het allemaal in het cursusaanbod van het Talencentrum, maar je kunt hier ook terecht om je academische vaardigheden te verbeteren. Als je de wens hebt om tijdens je studie naar het buitenland te gaan kan het Talencentrum helpen om een nieuwe taal te leren.

IT/CIT

Bij de start van je studie ontvang je een studentnummer en wachtwoord. Hiermee kun je gebruik maken van onze wifi in vrijwel al onze gebouwen, heb je een eigen mailomgeving, maar je krijgt ook allemaal toegang tot relevante studie informatie via onze Student Portal en verschillende catalogi zoals SmartCat. Uiteraard bieden we ook printfaciliteiten, makkelijk toegankelijk met je studentenpas die je kunt opladen met iDeal of credit card.

AV-faciliteiten

Als student kun je voor je studie gebruik maken van onze AV-faciliteiten. Denk aan: laptops, camera’s, video projectors, recorders, statieven en studiofaciliteiten.

Ocasys: Course Catalogue

De universiteit heeft een online course catalogue genaamd Ocasys. Dit systeem geeft een overzicht van alle vakken die je kunt volgen aan de RUG, de toelatingseisen en leerdoelen.

Universiteitskrant (UKrant)

Elke week ontvangen alle studenten en medewerkers de digitale nieuwsbrief van UKrant vol met nieuws en interessante achtergrondartikelen. De Ukrant is een onafhankelijke krant en probeert altijd met een kritische blik te kijken naar wat er speelt in de universiteit. Zo is iedereen altijd op de hoogte van belangrijke (en leuke) ontwikkelingen aan de universiteit.

Studium Generale Groningen

Het Rijksuniversiteit Groningen en Hanzehogeschool Groningen werken samen in het Studium Generale Groningen project. Dit project organiseert interessante lezingen en debatten over uiteenlopende onderwerpen.


Are you an international student? Please visit our pages for internationals.

Laatst gewijzigd:22 april 2024 09:30