Skip to ContentSkip to Navigation
EducationBachelor'sNederlandse BachelorBegeleiding en advies

Studenten Service Centrum

Heb je vragen die niet direct met je opleiding, maar wel met studeren en student zijn te maken hebben? Dan ben je bij het Studenten Service Centrum (SSC) aan het juiste adres. Wij helpen je om antwoorden te vinden en om hobbels op je studiepad te effenen, zodat je onbelemmerd kunt studeren.

N.B. Ben je RUG-student? Dan vind je meer informatie door in te loggen op de Student Portal (inloggen vereist).

Succesvol (leren) studeren

De overgang van de middelbare school naar het wetenschappelijk onderwijs kan groter blijken dan je had gedacht. Heb je in het begin moeite met de aanpak van je studie? Je mentor en je studieadviseur kunnen je tips geven als je het lastig vindt om een goede planning te maken en je hieraan te houden, of als je het gevoel hebt dat je verzandt in de hoeveelheden leerstof. Als je behoefte hebt aan meer begeleiding bij het studeren of als je je studievaardigheden verder wilt ontwikkelen, kijk dan naar het trainingsaanbod van het SSC. Wij geven cursussen en workshops in effectief studeren, academische schrijfvaardigheid, presenteren, succesvolle tentamentechnieken en nog veel meer.

Gratis online cursus

Wil je brain-friendly leren studeren? Ook als je geen student bent aan de Rijksuniversiteit Groningen, kun je meedoen met de cursus Improving Your Study Techniques. In deze 4-weekse online cursus geven trainers van het Studenten Service Centrum je informatie, tips en oefeningen om effectiever te leren studeren.

Meer informatie vind je op de pagina Improving Your Study Techniques op de Future Learn website.

Overzicht andere SSC cursussen

Je vindt een overzicht van onze workshops en trainingen op het intranet van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Deze informatie is alleen toegankelijk voor RUG-studenten en medewerkers. Ben je (nog) geen student, neem dan rechtstreeks contact met ons op.

Dyslexie, AD(H)D, ASD

Misschien heb je een leerstoornis of een functiebeperking en weet je al voor het begin van je studie dat er net als op school aanpassingen in je studieomgeving wenselijk of noodzakelijk zullen zijn. Overleg eerst met de studieadviseur van je opleiding over de mogelijkheden en maak daarna een afspraak met een studentendecaan van het SSC om de gewenste aanpassingen formeel te regelen. Je bespreekt dan ook welke andere regelingen en voorzieningen belangrijk voor je kunnen zijn tijdens je studieloopbaan.

Vertrouwelijk gesprek en persoonlijke begeleiding

Je kunt ons raadplegen bij twijfel over je studie-aanpak of over je studiekeuze, of als je meer wilt weten over de financiering van je studie. Maar ook als je te maken hebt met lastige privéomstandigheden of als je kampt met studiestress, kun je bij ons aankloppen. In een vertrouwelijk gesprek leg je je situatie voor aan een van onze studentendecanen of studentenpsychologen. Je kunt er op rekenen dat ons advies en/of begeleiding jou verder brengt.

Adres en openingstijden

Het SSC is geopend op maandag t/m vrijdag van 8.45 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 16.30 uur.

  • bezoekadres: Uurwerkersgang 10, Groningen ( routebeschrijving ).
  • postadres : Postbus 72, 9700 AB Groningen.
  • telefoon: 050 363 8066
  • e-mail: ssc-info rug.nl

Aangepaste openingstijden

Het SSC is op de volgende (feest)dagen gesloten:


Are you an international student? Please visit our pages for internationals.

Laatst gewijzigd:27 september 2019 14:40