Skip to ContentSkip to Navigation
Corporate AcademyPart of University of Groningen

Corporate Academy

MBTI (Myers-Briggs Type Indicator)®

Unfortunately, this course is only available in Dutch.

  • Wilt u meer weten over uw gedragsvoorkeuren?
  • Hoe maak ik optimaal gebruik van wat ik in huis heb?

De MBTI is een vragenlijst die mensen helpt zichzelf beter te leren kennen. De vragenlijst is begin vorige eeuw ontwikkeld door Katherine Cook Briggs en Isabelle Myers (moeder en dochter) die zich daarbij baseren op de theorie van Jung over psychologische types.

Naast inzicht in eigen sterke punten en motivaties geeft de MBTI ook inzicht in mogelijke groeidomeinen.

Meer dan 50 jaar onderzoek en ontwikkeling zorgen ervoor dat de MBTI één van de meest gebruikte en best onderzochte persoonlijkheidsvragenlijsten ter wereld is.

Op basis van de vragenlijst en een uitvoerig adviesgesprek met één van onze gecertificeerde adviseurs brengt u uw voorkeursstijlen in kaart. Dit levert vaak veel begrip en herkenning op, daarnaast vaak ook extra inzicht in bijvoorbeeld samenwerking.

Ook levert het vaak waardering op van verschillen tussen mensen en begrip hoe verschillende types elkaar in hun werk aan kunnen vullen. Daarnaast kan het MBTI- instrument richting geven aan persoonlijke ontwikkeling.

Verder kan het MBTI-instrument ingezet worden voor het verbeteren van werkrelaties, het begeleiden van veranderingstrajecten en het verbeteren van de communicatie.

U kunt het MBTI-instrument op verschillende manieren gebruiken, een aantal voorbeelden:

  • Als onderdeel van een individueel loopbaantraject, bijvoorbeeld om te kijken wat een voor u passende (werk)omgeving is.
  • Als onderdeel van coaching, bijvoorbeeld om u inzicht in het leidinggeven en omgaan met weerstanden te geven. Ook kunt u bij de start van een coaching werken met het MBTI-instrument.
  • Als onderdeel van maatwerk binnen teams, bijvoorbeeld om in kaart te brengen welke voorkeursstijlen binnen een team aanwezig zijn en wat dat betekent voor samenwerking en visievorming.
  • Als onderdeel van loopbaantrainingen, bijvoorbeeld om te laten zien waar uw kracht en voorkeur het beste tot zijn recht komt.

Ook kunt u de MBTI-vragenlijst ‘los’ gebruiken om gewoon meer inzicht te krijgen in uzelf en uw gedragsvoorkeuren. Voor velen al een heuse eye-opener.  

Voor meer informatie: neem contact op met Liesbeth Volbeda - tel: 050 36 38634

Kosten: € 75,- voor afname vragenlijst plus adviesgesprek.


Laatst gewijzigd:08 maart 2022 16:38