Skip to ContentSkip to Navigation
Rijksuniversiteit Groningen/Campus FryslânStuderen bij Campus Fryslân

Overige programma's

Environmental & Energy Management

De Master Environmental and Energy Management (MEEM) is een postgraduate en academisch programma dat zich focust op alle aspecten op het gebied  van milieu, water en energie management: beleid & recht, management en technologie. Het doel van het programma is om toekomstige managers op te leiden die in staat zijn om milieu, water of energie management programma’s, beleid en projecten te ontwikkelen, toe te passen, te monitoren en te evalueren.
De Master is een internationale en Engelstalige opleiding en onderdeel van the Twente Centre for Studies in Technology and Sustainable Development (CSTM) van de Universiteit Twente. Al ruim twee decennia is de Universiteit Twente in de provincie Fryslân actief en de MEEM wordt sinds 1999 in Friesland aangeboden. Meer dan 40 verschillende nationaliteiten hebben inmiddels aan het programma deelgenomen en dit maakt de opleiding uniek in zijn soort.

  • Onderwijslocatie – Van Hall Larenstein
  • Niveau – Masterdegree
  • Titel – MSc (voltijd opleiding)
  • Diploma – Universiteit van Twente
  • Duur – 12 maanden
  • Voertaal – Engels
  • Start – 1 september 2015


Afgestudeerden kunnen onder andere worden ingezet op functies bij bedrijven, overheden en NGO’s als interne/externe consultants; als managers van milieu, water of energie projecten of als ambtenaar of onderzoeker op het gebied van milieu wetenschappen, gespecialiseerd in milieu, energie of water management.

High Tech Systems and Materials

High-Tech Systems & Materials is een verzwaard programma voor getalenteerde masterstudenten met een technische achtergrond. Doel van dit programma is de aansluiting tussen het wetenschappelijk onderwijs en de arbeidsmarkt te verbeteren en studenten meer vertrouwd te maken met high-tech research and development in de noordoostelijke regio.

Het HTSM Master Honourstraject is tot stand gekomen door een gezamenlijke inspanning van UCF, de Rijksuniversiteit Groningen, Universiteit Twente en Philips Consumer Lifestyle. Het is één van de eerste Nederlandse masterprogramma's die berust op publiek-private samenwerking. Net als andere excellentietrajecten van de RUG is het programma verbredend en verdiepend van aard, met HTSM als belangrijkste inhoud.

Meer informatie over HTSM is te vinden in de HTSM folder of de HTSM webpagina.

Laatst gewijzigd:21 december 2018 14:14
printView this page in: English