Skip to ContentSkip to Navigation
Alumni Steun onderzoek en onderwijs Groninger Universiteitsfonds Prijzen en penningen GUF-100 prijzen

Noortje van Dijk

Faculteit Medische Wetenschappen

Noortje van Dijk is in de eindfase van de selectieve researchmaster ‘Molecular Medicine and Innovative Treatment’ en koerst, gezien haar huidige cijferlijst, af op een cum laude afstudeerresultaat. Haar atheneum heeft ze ook cum laude afgerond, terwijl ze voor haar bachelor Biomedical Sciences een gemiddeld cijfer van 7,9 had. Uitstekende studieresultaten dus. Haar interesses liggen op het gebied van de moleculaire biologie van de (dys)regulatie van genen bij genetische ziekten en tumoren. Onderdeel van haar studie is een stage aan de universiteit van Oxford waar ze de invloed van de ruimtelijke (3D) structuur van DNA op gen-expressie onderzoekt. Het lijkt erop dat de resultaten hiervan binnenkort gepubliceerd zullen worden in een goed wetenschappelijk tijdschrift.

Naast haar studie is Noortje zeer actief geweest binnen de roeisport (Gyas). Ruim een jaar deed ze mee als semiprofessioneel roeier (20 uur/week, leven als een professional) en daarna was ze ook actief als roeicoach. Binnen de studievereniging Idun (Biologie, Biomedical Engineering, Life Sciences & Technology en de hieraan geassocieerde masters) was ze jaarvertegenwoordiger en tevens voorzitter van de sportcommissie. Ze is student-assistent geweest en was bestuurslid van de stichting Bèta Business Days Groningen.

Haar interessante pitch behandelde de meest recente mogelijkheden om fouten in genen te repareren, waarbij het zelfs mogelijk is om dit op het niveau van één basenpaar te doen.

Noortje van Dijk
Noortje van Dijk
Laatst gewijzigd:07 juli 2023 15:29
View this page in: English