Skip to ContentSkip to Navigation
Alumni Steun onderzoek en onderwijs Groninger Universiteitsfonds Prijzen en penningen GUF-100 prijzen

Maddalena Fazzo Cusan

Faculteit Wijsbegeerte

Maddalena Fazzo Cusan heeft, na de middelbare school in Milaan, eerst een ‘double degree’ bachelor programma aan de Universiteit van Maastricht (twee jaar) en aan die van Freiburg (een jaar) gedaan. Bij beide universiteiten studeerde ze aan het University College, Faculty of Liberal Arts and Sciences, waar ze uiteindelijk afstudeerde in de ‘Humanities & Social Sciences’.

Maddalena wil graag complexe onderwerpen goed begrijpen, met als doel de maatschappij waarin ze leeft te verbeteren. Daarom heeft ze, als vervolg, de master ‘Philosophy, Politics and Economics’ (PPE) in Groningen gedaan. Deze heeft ze inmiddels met een cum laude predicaat afgesloten. Ze is nu gestart met de Reseach Master ‘Philosophy’ en hoopt op termijn door te stromen naar een promotieplaats.

Tijdens haar PPE-master schreef ze een scriptie over de morele verantwoordelijkheid van grote, internationale bedrijven. Deze bedrijven zijn een belangrijke drijvende kracht achter de toenemende globalisatie, maar onttrekken zich vaak aan de gevolgen die dit met zich meebrengt. De kwaliteit van haar scriptie was dermate hoog dat deze waarschijnlijk omgewerkt kan worden tot een wetenschappelijk artikel. Ook haar goede pitch ging over dit onderwerp. Dat Maddalena echt goed weet waar ze het over heeft, bleek ook uit de uitstekende wijze waarop ze haar argumenten tijdens de discussie kon verwoorden.

De maatschappelijke betrokkenheid van Maddalena komt niet alleen naar voren in de keuze van haar, aan de politieke filosofie gerelateerde, studieonderwerpen, maar uit zich ook in haar extracurriculaire activiteiten op sociaal-maatschappelijk gebied. Ze was vrijwilliger bij het opvangcentrum voor asielzoekers in Ter Apel, is Language Buddy voor (gevluchte) Oekraïense wetenschappers namens de Young Academy Groningen en is medeorganisator van verschillende fundraising campagnes voor goede doelen. Daarnaast is ze ook cultureel geïnteresseerd zoals blijkt uit haar betrokkenheid bij de ‘University College Maastricht Theatre Society’ waar ze ook voorzitter en penningmeester van geweest is. Binnen haar huidige studie is ze actief lid van de Onderwijscommissie, heeft ze het op zich genomen om ook de Afrikaanse politieke filosofie te introduceren in het Groningse filosofieonderwijs, is ze onderwijsassistent geweest bij verschillende cursussen, helpt ze mee om het studentenhoofdstuk te schrijven in de zelfevaluatie voor de re-accreditatie van de opleiding en neemt ze deel aan de Open Dagen.

Maddalena Fazzo Cusan
Maddalena Fazzo Cusan - Foto: Pjotr Wiese
Laatst gewijzigd:10 juli 2023 14:48
View this page in: English