Skip to ContentSkip to Navigation
Alumni Steun onderzoek en onderwijs Groninger Universiteitsfonds Prijzen en penningen GUF-100 prijzen

Kim Walk

Faculteit Gedrags- en Maatschappij- wetenschappen

Na haar cum laude behaalde bachelor Psychologie, volgt Kim Walk nu de research master Mental Health, binnen het multidisciplinaire thema ‘Perspectives from Neuro- and Clinical Psychology’ waar ze zich specialiseert in de klinische psychologie. Haar passie is het verder verdiepen van onze kennis van het, in haar ogen nog onderbelichte en vaak gestigmatiseerde, gebied van de psycho-seksuologie bij vrouwen. Om dit te bewerkstelligen leest en analyseert ze niet alleen alles wat er op dit gebied bekend is, maar participeert ze ook actief in allerlei onderzoeken. Dit doet ze als onderzoeksassistent in Groningen, maar ook tijdens een stage van zes maanden aan het prestigieuze ‘Institute of Sexology and Sexual Medicine’ aan de Charité in Berlijn. Dit laatste was (en is, want ook na haar stage blijft Kim, als gastonderzoeker, samenwerken met onderzoekers van de Charité) een zeer productieve periode waarin ze ook meewerkte aan de organisatie van een congres en waaruit een gemeenschappelijk publicatie voorkomt.

Naast, maar wel passend bij haar passie is Kim betrokken bij het door vrijwilligers gerunde Het Overweeghuis (voor prostituees die in moeilijkheden gekomen zijn en/of die zich willen heroriënteren op hun toekomst) en Frauenwohnen Plus (in Berlijn, voor dakloze en psychisch zieke vrouwen).

In het najaar gaat Kim Walk voor een internationale stage naar UCLA, Californië, USA, om datgene waarmee ze tijdens haar stage aan de Charité heeft gestart, verder uit te zoeken en uit te breiden. De GUF100-prijs zal dit mede mogelijk maken.

Kim Walk gaf een bevlogen pitch.

Kim Walk
Kim Walk
Laatst gewijzigd:08 juli 2023 09:31
View this page in: English