Skip to ContentSkip to Navigation
Alumni Steun onderzoek en onderwijs Groninger Universiteitsfonds Prijzen en penningen GUF-100 prijzen

Hubert Matuszewski

Campus Fryslân

Hubert Matuszewski is een master student van de opleiding ‘Voice Technology’, volgt het Honours College en participeert in The London Story (TLS). Bij dit laatste, Engelse, maar vooral op India gerichte platform specialiseert hij zich in de analyse van haatberichten op Twitter. Hiervoor gebruikt hij grote online-databases die hij doorzoekt via nieuwe, op ‘machine learning’ gebaseerde zoekmachines. Zijn analyses resulteren in infographics, waarmee bewustzijn gecreëerd wordt voor de gevaren die schuilen achter het, helaas vaak gecoördineerd, verspreiden van desinformatie en agressieve haatuitingen.

Hubert heeft zich zeer breed georiënteerd, zowel binnen als buiten zijn studie. Zo was hij onder andere onderwijsassistent bij de Calculus-2 cursus van het University College Groningen, is hij studentambassadeur bij Campus Fryslân, doorloopt hij zowel het bachelor als het master honours programma, heeft hij een extracurriculaire cursus over ondernemerschap gevolgd en heeft hij, via het Erasmus+ programma, zowel in Frankrijk, Duitsland als Spanje onderdelen van zijn studie kunnen volgen.

Hubert heeft een cijfergemiddelde van 9,4, heeft reeds verschillende publicaties op zijn naam staan en heeft in de loop van de tijd vele prijzen gewonnen. Zijn voortreffelijke pitch maakte veel indruk op de jury.

Hubert Matuszewski
Hubert Matuszewski
Laatst gewijzigd:07 juli 2023 15:25
View this page in: English