Skip to ContentSkip to Navigation
Alumni Steun onderzoek en onderwijs Groninger Universiteitsfonds Prijzen en penningen GUF-100 prijzen

Daniëlle Fluks

Faculteit der Letteren

Zoals de facultaire selectiecommissie al schrijft, is Daniëlle ‘een prachtig voorbeeld van een studente die uiteenlopende disciplines bijeenbrengt’. Met veel passen en meten is het haar gelukt om, min of meer gelijktijdig en met zeer fraaie cijfers, drie op het oog zeer verschillende bachelors te volgen: Biologie, Nederlandse Taal en Cultuur, en Wijsbegeerte. De verbindende factor bij deze studies was haar interesse in het functioneren van het brein. Momenteel volgt zij een Research Master in ‘Arts, Media & Literary Studies’ waar ze onderzoekt hoe mensen (een gebrek aan) taal inzetten om verhalen te vertellen. Hoe communiceren we? Hoe brengen we bepaalde herinneringen die we ervaren hebben, over? In haar pitch noemde ze als voorbeeld de geurassociaties die bijvoorbeeld een bos bij mensen oproept. Dit goed communiceren is complex. Verhalen vertellen is niet alleen van belang voor de literatuur, maar ook in videogames en in het functioneren van gemeenschappen.

Haar recent opgetreden gezondheidsklachten maken dat Daniëlle niet meer alles tegelijk kan doen. Maar haar sterke drive en intrinsieke motivatie zorgt ervoor dat zij zowel op het gebied van onderzoek als onderwijs haar prachtige interdisciplinair profiel toch nog steeds verder uitbouwt.

Daniëlle is onderzoeksassistent geweest bij de Teaching Academy Groningen, de Green Office, de bachelor Nederlands, en ze verving gedurende enige maanden de vaste docent Taalkunde. Ze is bij meerdere onderzoeksprojecten research assistent geweest en heeft daarnaast een veelheid aan vrijwillige taken op zich genomen, zoals bij de Literaire studentenvereniging Flanor. Ook heeft ze al veel gepubliceerd.

Daniëlle gaf een goed doordachte pitch over communicatie, waarbij ze de lijn van communicatie bij dieren mooi doortrok naar communicatie bij mensen. Ook in de discussie met de jury kwam ze overtuigend over.

Daniëlle Fluks
Daniëlle Fluks
Laatst gewijzigd:12 maart 2024 16:23
View this page in: English