Skip to ContentSkip to Navigation
Alumni Steun onderzoek en onderwijs Groninger Universiteitsfonds Prijzen en penningen GUF-100 prijzen

Adrian Sidhu

Faculty of Science and Engeneering

Adrian Sidhu is een masterstudent Natuurkunde, die, na zijn bachelor (gemiddeld cijfer 8,1), ook zijn master met zeer hoge cijfers heeft afgesloten (cum laude, gemiddeld cijfer: 9,2). Naast zijn reguliere studie heeft Adrian ook het Honours Master programma ‘High Tech Systems and Materials’ (HTSM) doorlopen en ook daar zeer hoge cijfers behaald (gemiddeld cijfer 8,6, cum laude). De selectiecommissie van de FSE beoordeelt hem voor wat betreft zijn academische prestaties als behorend tot de 5% beste natuurkundestudenten. De twee meegestuurde aanbevelingsbrieven van zijn begeleiders zijn beide uiterst lovend.

Het is interessant te melden dat Adrian deze fraaie studieresultaten behaalt, terwijl hij daarnaast ook een zeer groot aantal studentassistentschappen vervult. Dit heeft hij op een uitstekende manier gedaan, waarbij hij ook in de COVID-19-periode een cruciale rol heeft gespeeld in de omschakelingen die toen plotseling nodig waren. Door deze studentassistentschappen en andere laboratoriumwerkzaamheden is hij financieel onafhankelijk en kan hij zijn master over drie in plaats van twee jaar uitspreiden. Naast het leren doen van onderzoek is ook het leren geven van onderwijs erg belangrijk. Zoals hij zelf terecht zegt, is wetenschap niet alleen een kwestie van vergaren, maar ook van delen. Naast zijn assistentschappen was Adrian ook mentor voor eerstejaarsstudenten en in het eerste jaar van de COVID19-pandemie was hij hoofd van het studentenmentorprogramma waar hij een team van 17 mentoren leidde.

Naast al deze academische activiteiten is hij cultureel actief en wel bij de Groningen University Theater Society (GUTS) waar hij ook managementtaken op zich genomen heeft als penningmeester van GUTS.

De pitch van Adrian blonk uit in helderheid, hetgeen voor het behandelde, voor de meesten toch wel moeilijk te doorgronden onderwerp (qubits) bijzonder is. Adrian was actief in de verschillende discussiesessies tijdens de GUF100-prijswinnaar-selectiebijeenkomst, hetgeen ook door de jury zeer gewaardeerd is.

Adrian Sidhu
Adrian Sidhu
Laatst gewijzigd:15 juli 2023 13:37
View this page in: English