Skip to ContentSkip to Navigation
Alumni Steun onderzoek en onderwijs Groninger Universiteitsfonds Prijzen en penningen GUF-100 prijzen GUF-100 prijzen 2020

Yoram Sennekool

University College Groningen

Yoram Sennekool valt op als iemand die veel voor de UCG-gemeenschap gedaan heeft. Nadat hij eerst als lid van de programmacommissie actief was, is hij vervolgens studentassessor in het faculteitsbestuur geweest. Zeker in tijden van Covid-19 is dit een uitdagende functie die veel leiderschapskwaliteiten vraagt. Yoram heeft dit op uitstekende wijze gedaan en was, volgens de bijgevoegde nominatiebrief, ook iemand die altijd overal voor iedereen klaar stond met raad en daad. Dit wordt zeer gewaardeerd. Ook na zijn tijd als studentassessor heeft Yoram nog een plan geformuleerd voor een aanpak om studenten met eetstoornissen en andere voedsel-gerelateerde problemen beter te ondersteunen. Dit was naar aanleiding van persoonlijke ervaringen, maar dit door trekken naar algemeen, facultair beleid is bijzonder.

Ondanks zijn grote inzet voor de facultaire gemeenschap heeft Yoram zijn studie zeker niet verwaarloosd. Integendeel, zijn programma is met mooie cijfers afgesloten. Yoram heeft een indrukwekkende bachelor-thesis geschreven over de filosofie van de fysica. Hiervoor heeft hij verschillende seminars gevolgd aan onze universiteit, maar ook aan die van Bergen, Bristol en Oxford. Dit tekent zijn brede blik. De jury was daarnaast zeer onder de indruk van het conceptueel niveau van zijn pitch.

Het volgen van seminars aan de universiteit van Oxford was voor Yoram zo’n inspirerende ervaring dat hij besloten heeft om aldaar een master ‘Philosophy of Physics’ te gaan volgen. Inmiddels is hij toegelaten tot deze prestigieuze studie.

Yoram Sennekool
Yoram Sennekool
Laatst gewijzigd:15 maart 2022 13:21
View this page in: English