Skip to ContentSkip to Navigation
Alumni Steun onderzoek en onderwijs Groninger Universiteitsfonds Prijzen en penningen GUF-100 prijzen GUF-100 prijzen 2020

Trishla Sinha

Faculteit Medische Wetenschappen

Trishla Sinha heeft haar bachelor Geneeskunde cum laude afgesloten, heeft de ‘Junior Scientific Masterclass’ gevolgd en zowel het bachelor- als het master-Honours-programma gedaan. Wat betreft haar master is ze goed op weg om weer cum laude te behalen en, belangrijk, ze heeft ook voor het MD/PhD programma gekozen. Dat laatste betekent dat ze tegelijk met haar master ook promotieonderzoek doet, binnen de afdeling Genetica, naar “The establishment of the early life gut ecosystem and its consequence for future health and disease”. Vanuit de afdeling beheert zij de bijdragen van het Groninger Microbioom Centrum aan een ‘open source platform for codes’.

Haar onderzoek heeft al verschillende publicaties opgeleverd in vooraanstaande wetenschappelijke tijdschriften, een aantal als coauteur en een aantal als eerste of gedeeld eerste auteur. Meerdere publicaties zijn nog in de maak. Ze heeft haar werk op congressen mogen presenteren en ze is succesvol geweest om geld voor haar onderzoek binnen te halen. Het is leuk om te vermelden dat ze, in 2019, ook heeft geparticipeerd in de organisatie van de altijd zeer succesvolle Groningse PhD-Day.

Trishla heeft niet alleen uitstekende studie- en onderzoeksresultaten, ze heeft ook geparticipeerd in verschillende commissies, zoals de BlokCie van Panacea, is student-assistent geweest en is betrokken bij allerlei ‘outreach’ activiteiten. Zo heeft ze een interview voor de Telegraaf gegeven, schrijft ze nieuwsbrieven voor LifeLines NEXT deelnemers en is ze actief bij de ‘Bèta-masterclass’ wetenschapsdagen. Deze laatste zijn bedoeld om middelbare scholieren te interesseren in de (Bèta) wetenschap. Als onderdeel daarvan is er een leuke video gemaakt over Trishla in het laboratorium, waarbij ze geïnterviewd wordt door een schoolmeisje over haar onderzoek naar poepbacteriën. Hopelijk heeft Trishla’s duidelijke uitleg en enthousiasme veel scholieren geïnspireerd!

Trishla Sinha
Trishla Sinha
Laatst gewijzigd:15 maart 2022 13:21
View this page in: English