Skip to ContentSkip to Navigation
Alumni Steun onderzoek en onderwijs Groninger Universiteitsfonds Prijzen en penningen GUF-100 prijzen GUF-100 prijzen 2020

Benjamin Lensink

Faculteit Godgeleerdheid & Godsdienstwetenschap

Benjamin Lensink gaf vanuit Rome een interessante pitch over vroegchristelijke teksten. Hij verblijft momenteel in het Koninklijk Nederlands Instituut Rome (KNIR) om ter plekke oude, apocriefe teksten te bestuderen.

Als je Benjamin’s cijferlijst over de jaren heen bekijkt, kun je zien dat zijn cijfers steeds beter worden. Het lijkt wel of hij steeds enthousiaster over en dus beter in zijn studie wordt. Zijn bachelor thesis werd met het cijfer negen en de CRASIS-BA-thesis prijs beloond en hij zal zijn master ongetwijfeld gaan afsluiten met een ruime cum laude. Als vervolg op zijn master heeft hij een mooie promotieplaats verkregen in Göttingen.

Wat opvalt in Benjamin’s studie is zijn internationale oriëntatie. Behalve twee periodes aan het KNIR heeft hij in Bern (Zwitserland) gestudeerd (in het kader van een Erasmus uitwisselingsprogramma), deed hij een tutorial in Essen-Duisburg, volgde een tweedaagse cursus Koptisch in Würtzburg en verbleef hij een semester in Regensburg. Hij zou ook nog een studiereis door Turkije maken. Deze werd helaas afgelast vanwege Covid-19, maar is nu verplaatst naar volgend jaar. Het is goed om te vermelden dat hij voor deze reizen ook in staat was externe financiering te regelen.

Naast zijn reguliere studie is Benjamin betrokken bij een waaier aan activiteiten. Hij is drie keer onderzoeksassistent, is ambassadeur voor zowel het onderzoeksinstituut ‘Culture, Religion and Society – Interdisciplinary Studies in the Acient World’ (CRASIS) als van de mastertrack ‘Religion and Pluralism, Ancient & Modern’ èn de researchmaster ‘Theologie en Religiewetenschappen’. Hij figureert op inspirerende wijze in een promotiefilmpje van de universiteit over de bachelorstudie Theologie. Hij is penningmeester geweest van het Groningse theologische studentdispuut Bonifatius en tijdens zijn bachelor was hij voorzitter van de studievereniging Gerardus van der Leeuw.

Kortom, Benjamin is een uitstekende student met een brede en internationale blik die zich zonder aarzeling inzet voor zijn faculteit en omgeving.

Benjamin Lensink
Benjamin Lensink
Laatst gewijzigd:15 maart 2022 13:21
View this page in: English