Skip to ContentSkip to Navigation
Alumni Steun onderzoek en onderwijs Groninger Universiteitsfonds Prijzen en penningen GUF-100 prijzen GUF-100 prijzen 2020

Audrey Achieng

Faculteit der Letteren

Audrey Achieng heeft een korte, maar inspirerende motivatiebrief geschreven en ook haar pitch kenmerkte zich door de puntige en heldere opbouw van haar verhaal. Ze is gedreven om op het grensvlak van culturen en denkwerelden bruggen te slaan om op die manier onze wereld te verbeteren. Daarbij zelf het initiatief nemen, is haar motto.

Naast het behalen van fraaie resultaten in haar reguliere studie (na haar bachelor ‘International Relations and International Organization’ is ze nu bezig met de master ‘International Security’) heeft ze tal van extracurriculaire activiteiten ondernomen. Zo heeft ze het honours master programma met veel succes gevolgd. De door haar gekozen onderwerpen voor haar ‘Leadership Lab’ en ‘Masterwork’, namelijk ‘Creating a Global Engagement’ en ‘Diversity and Inclusion in Academia’, pasten mooi bij zowel haar studie als maatschappelijke betrokkenheid.

Audrey is de initiatiefnemer van het ‘Initiative for Diversity, Empowerment and Awareness’ (IDEA-NL), een sociaal geëngageerde studentenbeweging die zich zowel on- als offline manifesteert. Dit initiatief valt op, want Audrey heeft dit ook mogen presenteren tijdens de lustrumviering van de universiteit.

Een opvallend punt bij Audrey is haar internationale betrokkenheid. Ze omschrijft zichzelf als Duits-Keniaans, volgt een internationaal georiënteerde studie en heeft ook daadwerkelijk veel internationale ervaring opgedaan. Zo heeft ze een uitwisselingssemester aan de Gadjah Mada universiteit in Indonesië gevolgd, heeft ze eerder een jaar in Peru als sociaal vrijwilliger gewerkt en was ze betrokken bij historische en politieke uitwisselingsprogramma’s met Polen en Israël/Palestina. Deze internationale lijn wil ze ook in de toekomst doortrekken, want ze heeft plannen om, na haar afstuderen, een stage te doen in Boston (over duurzame wegen naar vrede) en een master te doen in Londen (over geweld, conflict en ontwikkeling). Uiteindelijk wil ze promotieonderzoek doen op het gebied van de internationale zekerheid en ontwikkeling.

Audrey Achieng
Audrey Achieng
Laatst gewijzigd:15 maart 2022 13:21
View this page in: English