Skip to ContentSkip to Navigation
Alumni Steun onderzoek en onderwijs Groninger Universiteitsfonds Prijzen en penningen GUF-100 prijzen GUF-100 prijzen 2020

Sven Schreurs

Faculteit der Letteren
Sven Schreurs

Sven Schreurs is een researchmasterstudent in de Moderne Geschiedenis en Internationale Betrekkingen, die een passie heeft voor Zweden en voor onderzoek. Hij voltooide zijn bachelor Europese talen en culturen (specialisatie Zweedse talen en Europese politiek) cum laude en volgde tevens het Honours programma.
Naast deze uitstekende studieprestatie plus uitdagende (honours) verdieping heeft hij zich ingezet voor een aantal belangrijke, niet direct studie-gerelateerde zaken. Vanaf het begin van zijn studie is hij betrokken geweest bij de Studentenvereniging voor Internationale Betrekkingen (SIB). In het jaar 2017/2018 bekleedde hij daar een voltijds bestuursfunctie en was hij als Commissaris Inhoudelijke Activiteiten verantwoordelijk voor de, door de SIB wekelijks georganiseerde lezingen, debatten en conferenties voor leden en het grote publiek.
Sven is daarnaast iemand die graag en veel over politieke onderwerpen schrijft. Afgelopen jaar heeft hij de studentenwedstrijd van de Clingendael Spectator gewonnen met een column over het EU- migratiebeleid. Meer recentelijk heeft hij, met anderen, gewerkt aan een stuk over internationale COVID-19-statistieken voor het politicologische blog StukRoodVlees.
In het kader van een onderzoeksproject over rechts-populisme, nostalgie en de verzorgingsstaat werkt hij nu, ook samen met anderen, aan een publicatie in een hoog aangeschreven vaktijdschrift.
Sven hoopt na afloop van zijn master te kunnen gaan promoveren, want hij wil graag verder in de academie. De jury was onder de indruk van zijn inzet en prestaties en is ervan overtuigd dat hem dat gaat lukken.

Laatst gewijzigd:15 maart 2022 13:21
View this page in: English