Skip to ContentSkip to Navigation
Alumni Steun onderzoek en onderwijs Groninger Universiteitsfonds Prijzen en penningen GUF-100 prijzen GUF-100 prijzen 2020

Michiel van Huizen

Faculteit Rechtsgeleerdheid
Michiel van Huizen

Michiel van Huizen is een derdejaars bachelor student met als specialisatie het Nederlands recht. Hij heeft tot nu toe uitzonderlijk hoge cijfers behaald en gaat met een gemiddelde van 9,2 richting summa cum laude. Over zijn onderzoeksstage bij prof. Wolswijk van de Vakgroep Strafrecht en Criminologie worden zeer lovende woorden in de aanbevelingsbrief van de faculteit geschreven. Zelf is Michiel het meest trots op het rechtsvergelijkend methodologisch artikel dat hij schreef voor het Honours programma en dat met het cijfer 10 werd beloond.
Uiteraard was de jury erg onder de indruk van deze exceptionele studieresultaten, maar zoals Michiel ook zelf in zijn motivatiebrief aangeeft, er zijn in het leven van een student ook andere zaken van belang. Dat klopt en als daarnaar gekeken wordt, dan is duidelijk dat Michiel ook buiten de studie zeer actief is en daarbij uitblinkt.
Hij heeft het Honours programma, inclusief een Summer School in Shanghai, gevolgd, is actief geweest als vrijwilliger bij de Rechtswinkel Groningen, is Algemeen Secretaris bij de Jonge Democraten Groningen, was student-assistent en is bij de studievereniging voor staats- en bestuursrecht ‘Frederik van der Marck’ lid van de MarcKrant-commissie. Voor de Marckrant schrijft hij stukken over het Staats- en Bestuursrecht.
Met de GUF-100 prijs wil Michiel verder gaan met rechtsvergelijkend onderzoek. Hij wil dit bij voorkeur zelf professioneel gaan opzetten en uitvoeren, maar ziet, heel verstandig, ook mogelijkheden om dit samen met een rechtsvergelijkend onderzoeker aan de universiteit te doen.

Laatst gewijzigd:15 maart 2022 13:21
View this page in: English