Skip to ContentSkip to Navigation
Alumni Steun onderzoek en onderwijs Groninger Universiteitsfonds Prijzen en penningen GUF-100 prijzen GUF-100 prijzen 2020

Elisa Waijers

Faculteit Wijsbegeerte
Elisa Waijers

Zoals een goede filosofiestudent betaamt, begint Elisa Waijers haar motivatiebrief met een vraag: wat maakt iemand een excellente student? Hier probeert ze vervolgens antwoord op te geven – gelukkig toch ook aan de hand van de, door het GUF aangereikte criteria.
Een interessant exercitie die ze aan het eind van haar brief afsluit met de constatering dat het beantwoorden van deze vraag voor haar mogelijk toch minder relevant is, omdat er zo veel meer is in het leven is dan ‘excellentie’.
Op dat laatste komen we straks graag terug, maar eerst wordt toegelicht waarom de jury, ondanks de sterke competitie, Elisa heeft uitgekozen als winnares van de GUF-100 prijs. Om te beginnen is zij een studente die twee, toch wel behoorlijk verschillende studies heeft gevolgd, eerst de bachelor psychologie gevolgd door de bachelor ‘filosofie van een specifiek wetenschapsgebied’ (afgesloten met een cum laude) en daarna de master klinische psychologie (bijna klaar, richting cum laude) en de research-master filosofie (gemiddeld cijfer tot nu toe: 8,9).
Uitstekende studieresultaten dus. Maar er is meer, zoals ook in de zeer enthousiaste aanbevelingsbrief van haar begeleider, Prof. Martin Lenz, staat vermeld. Naast haar werkzaamheden als student-assistent en -mentor, is Elisa ook een maatschappelijk zeer betrokken student. Als voorbeeld kan genoemd worden haar werk voor verschillende vrijwilligerswerkorganisaties, zoals het Vluchtelingenwerk Nederland en ‘Horses for Orphans’ (een organisatie die wezen in Brazilië helpt). Daarnaast is ze actief in haar huidige woongemeenschap - het studentenhuis waar ze woont - en de buurt.
Dus, ja, er is meer in het leven dan alleen talent om excellent in de studie te worden of te zijn. Ieder moet voor zichzelf uitmaken waar zijn of haar grootste talent ligt en zal dit verder moeten ontwikkelen en gebruiken, niet alleen voor zichzelf, maar ook voor anderen.
Volgens de jury doet Elisa het wat betreft haar talentontwikkeling tot nu toe uitstekend (‘excellent’) en kan ze, zoals ze aangeeft in haar brief, met recht trots zijn op zichzelf.

Laatst gewijzigd:15 maart 2022 13:21
View this page in: English