Skip to ContentSkip to Navigation
Alumni Steun onderzoek en onderwijs Groninger Universiteitsfonds Prijzen en penningen GUF-100 prijzen GUF-100 prijzen 2020

Daniel Boutros

Faculty of Science & Engineering
Daniel Boutros

De Faculteit Science & Engineering moest voor de selectie van de voordrachten voor de GUF-100 prijs dit jaar kiezen uit 53 voordrachten. Hoewel de drie door de facultaire selectiecommissie uiteindelijk geselecteerden, allen als uitmuntend bestempeld konden worden, is het goed te vermelden dat de GUF-jury toch zeer unaniem was met het kiezen van Daniel Boutros als de uiteindelijke winnaar.
Daniel is derdejaarsstudent bij de dubbele bacheloropleiding Natuurkunde en Wiskunde. Het tot nu toe door hem behaalde, gemiddelde cijfer is 9,2 voor de Natuurkunde en 9,4 voor Wiskunde opleiding.
Dat zijn uiteraard heel hoge cijfers, maar het is interessant te zien dat Daniel naast zijn studie in Groningen ook allerlei andere vakken volgt en wel aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Dit betreft niet alleen vakken in de wiskunde, maar ook en vooral in de geesteswetenschappen (geschiedenis, archeologie, studie van het Midden-Oosten, godsdienst en filosofie).
Parallel aan deze studieactiviteiten is Daniel geïnteresseerd in het numeriek beschrijven van de bewegingen van hemellichamen. Deze interesse startte al in de vijfde klas VWO en resulteerde in een prijswinnend profielwerkstuk over het bestaan van de ‘negende planeet’. Dit werk mocht hij vervolgens presenteren op de Conference for Young Scientists in Stuttgart en ook verder uitwerken tot een artikel in het Nederlands Tijdschrift voor Natuurkunde. Zijn huidige interesse op dit gebied gaat vooral uit naar het zogeheten ‘three-body problem’ en hij is bezig om ook daar artikelen over te schrijven.
Daniel is momenteel lid van de Programma Commissie van de Natuurkunde en gaat volgend jaar een masteropleiding volgen in Cambridge of Oxford. Beide, maar ook andere universiteiten willen hem graag als student.
Volgens de jury is het helemaal terecht dat hij het wat dat betreft echt ‘voor het uitkiezen’ heeft en wenst hem veel succes.

Laatst gewijzigd:15 maart 2022 13:21
View this page in: English