Skip to ContentSkip to Navigation
AlumniBlijf actiefAlumni AbroadAlumnikringenAlumnikringen

Aduarderkring (Groningen e.o.)

De naam 'Aduarderkring' refereert aan een groep belangrijke geleerden uit de 15e eeuw die in het klooster in Aduard, ook wel de voorloper van onze universiteit, samenkwam om te discussiëren. De door vijf alumni in 2011 opgezette kring biedt RUG-alumni in Noord Nederland een interessant netwerk en houdt de binding met de alma mater levendig. Tijdens de bijeenkomsten is er volop ruimte om oude banden aan te halen of nieuwe contacten op te doen met mede alumni. Tegelijkertijd krijgt u inspirerende gastlezingen van oud-studenten of wetenschappers en blijft u op de hoogte van ontwikkelingen bij de universiteit dankzij presentaties van de leden van het College van Bestuur van de RUG.

Verbreed uw professionele netwerk met oud-Groningers in Noord Nederland
Twee keer per jaar in mei en november organiseert de kring een bijeenkomst. De vorige bijeenkomst vond plaats op 9 juli 2018. Om uitnodigingen voor bijeenkomsten te ontvangen kunt u zich aanmelden voor de mailinglijst:

Voor meer informatie over de kring kunt u contact opnemen met de secretaresse via uef@rug.nl of 050 363 7595. Als u tevreden bent over de kring activiteiten, dan hopen wij dat u dat laat blijken door onderzoek en/of onderwijs van de Rijksuniversiteit Groningen financieel te steunen.

De alumnikring is voor mij belangrijk omdat: “Vroeger was het de trampoline naar ontwikkeling, vandaag is het netwerk van de gedeelde kennis waarvan ik wil leren en aan wil bijdragen. Bovendien is het altijd leuk om mensen te ontmoeten die de RUG-geschiedenis met elkaar delen…en ik heb veel aan de RUG te danken”. M.J. (Max) van den Berg, (sociologie, 1969).

Benieuwd naar de evenementen die eerder zijn georganiseerd in Groningen? Bekijk ons archief van bijeenkomsten.

Alumni Commissie
Een commissie van alumni organiseert samen met de afdeling Alumnirelaties & Fondsenwerving de bijeenkomsten. Deze commissie bestaat uit de oprichters van de kring:
1.   Hugo Brouwer (Notarieel Recht, 1971)
2.   Jeroen Dietvorst (Bedrijfskunde, 1999)
3.   Age Offringa (Fiscaal Recht, 1987)
4.   Eddie Perdok (Bedrijfskunde, 1988)
5.   Sibrand Poppema (Geneeskunde gepromoveerd, 1979)

Laatst gewijzigd:11 maart 2019 11:48
printView this page in: English