AlumniNieuws

December campagne Eric Bleumink Fonds

16 januari 2018

De maand december stond bij het Ubbo Emmius Fonds in het teken van het Eric Bleumink Fonds (EBF). In de december editie van het alumnimagazine Broerstraat 5 is een acceptgiro ingesloten waarmee het EBF gesteund kon worden. Via deze weg is er momenteel al meer dan € 27.000,- gedoneerd. Via crowdfunding en door middel van de belcampagne naar de oud-studenten van de universiteit is er ruim € 22.000,- opgehaald. Daarnaast kunnen de medewerkers van de RUG en het UMCG het EBF steunen door hun kerstpakket te schenken. Het is momenteel nog niet bekend hoeveel geld hiermee is opgehaald. Tot slot, er zijn 578 donateurs die het EBF structureel steunen met een doorlopende machtiging.

Het EBF is het oudste Fonds op Naam van het Ubbo Emmius Fonds. Al zeventien jaar worden er fondsen geworven voor EBF beurzen. Met succes: sinds de start in 2000 hebben vijfenzestig jonge, ambitieuze en zeer begaafde studenten uit de allerarmste landen een EBF Talent Grant ontvangen. Elk jaar kunnen er gemiddeld vier studenten een master opleiding aan de Rijksuniversiteit Groningen volgen.

EBF
Laatst gewijzigd:25 januari 2018 10:10