Skip to ContentSkip to Navigation
Alumni Nieuws

Nieuws alumni

Aletta Dialogues in Mexico goed bezocht
Gepubliceerd op:25 januari 2023

Op 19 januari vond de tweede editie van de UG-Aletta Dialogues plaats in Mexico City (CDMX). Zo'n 50 RUG-alumni en gasten kwamen bijeen op de Nederlandse ambassade. Thema van de bijeenkomst was ‘obesitas en volksgezondheid'.

Vacature bestuurslid Ubbo Emmius Fonds
Gepubliceerd op:28 maart 2022

Het Ubbo Emmius Fonds (UEF), het universiteitsfonds dat vooruitstrevend onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen steunt, is op zoek naar een bestuurslid bestedingsbeleid (onbezoldigd). De werving voor deze vacature gaat via Dux International.

Ubbo Emmiusfonds financiert ruim 50 extra promotieplaatsen Rijksuniversiteit Groningen
Gepubliceerd op:08 februari 2022

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) zet onder de naam M20 Promotie Programma een meerjarenprogramma op voor extra promotieplaatsen bij onderzoeksprojecten van de nieuwe RUG Schools. De financiering is mogelijk door een donatie van het Ubbo Emmiusfonds (UEF).

Alumnus Roel Boomstra voor derde keer wereldkampioen dammen
Gepubliceerd op:21 januari 2022

Alumnus Roel Boomstra voor derde keer wereldkampioen dammen

Drie RUG-alumni in het nieuwe kabinet
Gepubliceerd op:11 januari 2022

Het nieuwe kabinet Rutte IV telt drie oud-studenten van de Rijksuniversiteit Groningen: Ernst Kuipers, Dennis Wiersma en Aukje de Vries.

RUG-alumni Bram Douwes en Joost Oomen vanavond in finale De Slimste Mens
Gepubliceerd op:27 augustus 2021

De kans op een Groninger zege in De Slimste Mens lijkt groot. Bram Douwes en Joost Oomen studeerden beide Nederlands aan de RUG en waren zelfs studiegenoten.

Nieuw seizoen Slimste Mens met veel oud-Groningers
Gepubliceerd op:09 juli 2021

Groningen is goed vertegenwoordigd in het nieuwe seizoen van De Slimste Mens. Vanessa Akach, Bram Douwes, Meike Lubbers, Joost Oomen en Ellen ten Damme studeerden allemaal aan onze universiteit.

Laurien Meuter is de RUG Alumnus van het Jaar 2020
Gepubliceerd op:06 juli 2021

De Rijksuniversiteit Groningen heeft Laurien Meuter verkozen tot Alumnus van het Jaar 2020, omdat zij zich op indrukwekkende wijze inzet voor de allerarmste vrouwen en hun gezinnen in de sloppenwijken van Mumbai.

Represent the alumni community in Southern Africa
Gepubliceerd op:28 mei 2021

Would you like to stay connected with fellow alumni in your city or region?

Ubbo Emmius Fonds krijgt CBF-keurmerk
Gepubliceerd op:05 maart 2021

Het Ubbo Emmius Fonds (UEF) van de RUG heeft een Erkening gekregen van het CBF. Het UEF is daarmee het tweede universiteitsfonds in Nederland dat voldoet aan de strenge kwaliteitseisen van de Toezichthouder Goede Doelen.

Ubbo Emmius Fonds van de RUG ontvangt grote donatie van alumnus
Gepubliceerd op:14 december 2020

Een oud-student heeft aan zijn alma mater Rijksuniversiteit Groningen (RUG) een groot bedrag geschonken. Eind oktober is als onderdeel van deze schenking aan het Ubbo Emmius Fonds een bedrag uitgekeerd van 35 miljoen euro. De verwachting is dat in de nabije toekomst nog meer gelden worden ontvangen. Het is momenteel nog niet bekend wat de uiteindelijke omvang van de schenking zal zijn, aangezien dit afhankelijk is van het rendement van het vermogen waaruit de schenking is gedaan. De donateur heeft gevraagd anoniem te blijven; de RUG en het Ubbo Emmius Fonds respecteren die wens.

Nieuw bestuur Ubbo Emmius Fonds
Gepubliceerd op:16 oktober 2020

Het Ubbo Emmius Fonds (UEF) van de Rijksuniversiteit Groningen zoekt steun voor bijzondere onderzoeks- en onderwijsprojecten. Het bestuur van het fonds bestaat uit oud-studenten en anderen die onze universiteit een warm hart toedragen. Per 15 oktober 2020 is de bestuursstructuur veranderd en heeft het UEF een nieuw bestuur.

Alumna Annemarie Raas van de Faculteit der Letteren ontvangt Finse staatsprijs voor buitenlandse vertalers
Gepubliceerd op:15 oktober 2020

Alumna Annemarie Raas van de Faculteit der Letteren ontvangt Finse staatsprijs voor buitenlandse vertalers

Sander de Hosson Alumnus van het Jaar 2019
Gepubliceerd op:01 juli 2020

Longarts Sander de Hosson is door de Rijksuniversiteit Groningen verkozen tot Alumnus van het Jaar 2019. Hij ontvangt de prijs voor de indringende wijze waarop hij aandacht vraagt voor de emotionele kant van de palliatieve zorg en voor het onder medisch personeel bespreekbaar maken van de dood, te beginnen tijdens hun opleiding.

Gratamaprijs 2020 voor Ymkje Anna de Vries
Gepubliceerd op:01 juli 2020

De Gratama Wetenschapsprijs 2020 is toegekend aan dr. Ymkje Anna de Vries, verbonden aan de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen van de RUG. Zij is opgeleid in de neuro-, klinische en psychosociale wetenschappen, aan drie Groningse faculteiten en aan de University of California. Voor haar onderzoek hanteert ze een vernieuwende benadering, waarin farmacologische bevindingen worden gekoppeld aan adolescentengedrag. Zij houdt zich bezig met depressies bij jongeren, en in het bijzonder met de effectiviteit van het toedienen van antidepressiva en de gevolgen daarvan.

Wierenga-Rengerink dissertatieprijs 2019 voor Arpi Karapetian
Gepubliceerd op:01 juli 2020

De Wierenga-Rengerink prijs voor de promovendus met de beste dissertatie in het jaar 2019 is toegekend aan mr. dr. Arpi Karapetian. Haar 502 pagina’s tellende proefschrift is getiteld Bestuurdersaansprakelijkheid uit onrechtmatige daad: Civielrechtelijke en strafrechtelijke normen voor bestuurders van noodlijdende ondernemingen. Tijdens de zomerceremonie ontvangt Karapetian een prijs van €7.500 voor haar verdere academische ontwikkeling. Het bedrag is beschikbaar gesteld door RUG-alumni via het Ubbo Emmiusfonds (UEF).

Zomerceremonie 3 juli 2020
Gepubliceerd op:30 juni 2020

Programma Zomerceremonie Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Christiaan Triebert wint Pulitzerprijs 2020
Gepubliceerd op:06 mei 2020

Christiaan Triebert, Alumnus van het Jaar 2018, heeft samen met zijn collega's van het Visual Investigating team van de New York Times een Pulitzerprijs  gewonnen voor internationale verslaggeving. De prestigieuze persprijs werd toegekend voor hun onderzoek naar de 'schaduwoorlog' die Rusland voert in Afrika en het Midden-Oosten. Op 14 mei geeft Triebert een webinar voor alumni van de RUG.

Actie 'Crowdfunding tegen Corona' van start
Gepubliceerd op:01 mei 2020

Het coronavirus COVID-19 is nieuw en er is nog te weinig over bekend. Kennisinstellingen in Noord-Nederland willen meer doen om COVID-19 onder controle te krijgen en ervoor zorgen dat virussen nu en in de toekomst minder impact hebben op ons leven. De Rijksuniversiteit Groningen (RUG), het UMCG, de Aletta Jacobs School of Public Health (AJSPH), Lifelines en de NDC mediagroep roepen daarbij de hulp in van heel Nederland. Speciaal voor haar fondsenwerving heeft de RUG het Ubbo Emmius Fonds opgericht, genoemd naar de eerste rector magnificus van de universiteit. Dit fonds is initiatiefnemer van de actie ‘Crowdfunding tegen Corona’.

Online CareerCafé: ‘ Great event, congrats. Let's organize more!’
Gepubliceerd op:21 april 2020

Hoe organiseer je een CareerCafé met 38 sessies waaraan 19 alumni en meer dan 50 RUG studenten deelnemen tijdens COVID-19?

Roelof Joosten, voorzitter Dagelijks Bestuur Ubbo Emmius Fonds, overleden
Gepubliceerd op:06 maart 2020

Wij zijn geschokt door het plotselinge overlijden van Roelof Joosten. Roelof heeft op diverse manieren een grote bijdrage geleverd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Mede als bestuurslid en voorzitter van het Dagelijks Bestuur van Stichting Ubbo Emmius Fonds, de Groningen University Foundation. Voor zijn jarenlange toewijding en betrokkenheid zijn wij hem zeer veel dank verschuldigd. Onze gedachten en medeleven gaan uit naar de familie.

iGEM 2019: team RUG wint gouden medaille
Gepubliceerd op:06 november 2019

Het winnen van een gouden medaille betekent dat het team uitzonderlijk heeft gepresteerd met hun project.

Prinses Christina overleden
Gepubliceerd op:16 augustus 2019

Alumna Prinses Christina overleden

Oproep: deel je verhalen en beeldmateriaal over 50 jaar Selwerd
Gepubliceerd op:09 juli 2019

Oproep: deel je verhalen en beeldmateriaal over 50 jaar Selwerd

RUG eert talentvolle studenten en onderzoekers tijdens zomerceremonie
Gepubliceerd op:05 juli 2019

Ieder jaar worden talentvolle studenten en onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) in het zonnetje gezet bij de officiële afsluiting van het academisch jaar. Tijdens de zomerceremonie op vrijdagmiddag 5 juli 2019 werden de winnaars van de GUF-100 prijzen en de Wierenga-Rengerink dissertatieprijs bekend gemaakt. Daarnaast zijn de internationale alumni ambassadeurs voor het komende jaar benoemd.

Christiaan Triebert Alumnus van het Jaar 2018
Gepubliceerd op:15 juni 2019

Christiaan Triebert is de nieuwe Alumnus van het Jaar van de Rijksuniversiteit Groningen. Hij ontvangt de prijs voor zijn bijdrage aan vernieuwende onderzoeksjournalistiek. Triebert (1991) is verbonden aan de onderzoeksteams van Bellingcat, Airways en de New York Times.

Geslaagd CoachCafé voor jonge alumni
Gepubliceerd op:05 maart 2019

Het CoachCafé voor jonge alumni dat op 11 februari 2019 in het Academiegebouw werd gehouden, voorziet duidelijk in een behoefte van de millennials. De bijeenkomst was een groot succes. 41 jonge alumni konden er vragen stellen over hun loopbaan aan 15 coaches.

Nomineer een kandidaat voor Alumnus van het Jaar
Gepubliceerd op:01 maart 2019

Nomineer een kandidaat voor Alumnus van het Jaar

Nieuwe beurzen Eric Bleumink Fonds toegekend
Gepubliceerd op:17 oktober 2018

Andyna Giya, Agung Tri Nugraha, Jarvin Mutatiina, Samuel Zinabu Sharew, Zakiatul Wildani en Tilahun Tibebu hebben dit jaar een beurs van het Eric Bleumink Fonds toegekend gekregen.

Grote particuliere gift voor grutto-onderzoek
Gepubliceerd op:30 augustus 2018

Grote gift voor grutto-onderzoek dankzij optreden Theunis Piersma in radioprogramma Vroege Vogels

Wierenga-Rengerink dissertatieprijs voor Alain Dekker
Gepubliceerd op:06 juli 2018

De Wierenga-Rengerinkprijs voor de RUG-promovendus met de beste dissertatie in 2017, is toegekend aan dr. Alain Dekker voor zijn proefschrift ‘Down & Alzheimer: Behavioural biomarkers of a forced marriage’.

Rechtenstudente Mareike Hoffmann wint GUF-100 prijs
Gepubliceerd op:06 juli 2018

Een jury bestaande uit het GUF-bestuur en het student-lid van het presidium heeft de winnaars van de GUF-100 prijzen bekendgemaakt. De winnaar van de Faculteit Rechtsgeleerdheid is Mareike Hoffmann.

Belcampagne onder alumni: voelt u zich nog verbonden met de universiteit?
Gepubliceerd op:04 juni 2018

Al ruim dertig jaar zet de Rijksuniversiteit Groningen zich actief in om het contact met haar oud-studenten te onderhouden. Maar doen we dat wel op de juiste manier? Om daar achter te komen, bellen deze week studenten van de Alumnidesk met een gerandomiseerde groep van zo'n 400 oud-studenten. Wordt u gebeld, dan kunt u vragen verwachten zoals: 'voelt u zich nog verbonden bij de universiteit?' en 'wat kan de RUG beter doen voor oud-studenten?'.
Hopelijk wilt u de tijd nemen om hen te woord te staan. U helpt ons daarmee het alumnibeleid van de Rijksuniversiteit Groningen (nog) beter te maken.

Nieuwe cursusronde Talencentrum: zomer 2018
Gepubliceerd op:25 mei 2018

Het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen biedt een nieuwe cursusperiode aan in de zomer van 2018: Nederlands voor anderstaligen, Nederlands voor Nederlandstaligen, Engels, Duits en Spaans. De online inschrijving is geopend! www.rug.nl/talencentrum

Belcampagne Junior Scientific Masterclass
Gepubliceerd op:24 mei 2018

Op maandag 9 april startte de jaarlijkse belcampagne van het Ubbo Emmius Fonds (UEF) voor de Junior Scientific Masterclass (JSM). Er werd gebeld tot en met 26 april. Door middel van de belcampagne naar de oud-studenten van de universiteit en via crowdfunding is er € 19.073,- opgehaald.

'Waarmee kunnen we de Dode Zeerollen vergelijken?'
Gepubliceerd op:19 januari 2018

Inaugurale rede door nieuwe Dirk Smilde Fellow George Brooke

Wereldberoemde ‘presidentenbiograaf’ Nigel Hamilton in Broerstraat 5
Gepubliceerd op:11 oktober 2017

Het oktobernummer van alumnimagazine Broerstraat 5 opent met een interview met de Amerikaanse ‘presidentenbiograaf’ Nigel Hamilton.

Onderzoek naar place attachment bij Syrische vluchtelingen in Noord-Nederland wint Herta Macht scriptieprijs
Gepubliceerd op:11 oktober 2017

Onderzoek naar place attachment bij Syrische vluchtelingen in Noord-Nederland wint Herta Macht scriptieprijs

Nieuwe beurzen Eric Bleumink Fonds toegekend
Gepubliceerd op:01 oktober 2017

Monieb Abdelrahman Mohammed Ahmed, Ethiopiër Yeshiwas Belay, Tania Benita en Nato Rubanovi hebben dit jaar een beurs van het Eric Bleumink Fonds toegekend gekregen.

Noorderlicht verbeeldt werk van Feringa tijdens 24e Internationale Fotomanifestatie
Gepubliceerd op:18 september 2017

Van 22 oktober t/m 26 november 2017 vindt de 24e editie plaats van de Noorderlicht Internationale Fotomanifestatie plaats. Op zeven locaties in Groningen, Eelde en Assen is werk van ruim 70 fotografen te zien rond het thema: ‘NUCLEUS - de verbeelding van wetenschap’. Opvallend onderdeel is de samenwerking tussen de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en Noorderlicht. Fotograaf Jos Jansen heeft de essentie willen vastleggen van het werk van Nobelprijswinnaar prof. dr. Ben Feringa.

Viering 50 jaar Sportcentrum RUG en Hanze
Gepubliceerd op:07 september 2017

Het Sportcentrum van de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool Groningen bestaat 50 jaar. Dit gouden lustrum wordt gevierd van 9 t/m 15 september 2017 onder het motto “50 years on the move”

Cursussen bij het Talencentrum, september-december 2017
Gepubliceerd op:01 september 2017

Het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen biedt in de cursusperiode september-december 2017 weer veel cursussen aan: Nederlands voor anderstaligen, Nederlands voor Nederlandstaligen, Engels, Moderne Vreemde Talen en Interculturele Communicatie. De inschrijving is geopend! www.rug.nl/talencentrum

FEB viert 10-jarig jubileum met groot lustrumfeest
Gepubliceerd op:28 augustus 2017

Tien jaar geleden fuseerden de Faculteit Economische Wetenschappen en de Faculteit Bedrijfskunde waarna ze verder gingen onder één naam: Faculteit Economie en Bedrijfskunde (FEB). Om dit jubileum te vieren organiseert FEB een groot lustrumfeest met lezingen van FEB-hoogleraren en externen uit de bedrijfswereld, improv comedy en muziek.

Stem op onze advertentie voor de NRC Charity Awards
Gepubliceerd op:21 juli 2017

Vanaf maandag 24 juli gaat de NRC Charity Awards van start. Iedere dag publiceren NRC, nrc next en de NRC website een 2-paginagrote advertentie van een goed doel. Het Ubbo Emmius Fonds is dit jaar een van de 18 geselecteerde goede doelen die mee mogen doen.

Sonttolregisters Online zoekt vrijwilligers
Gepubliceerd op:04 mei 2017

Interesse in puzzelen, geschiedenis en oud handschrift? De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en Tresoar zoeken vrijwilligers om mee te helpen aan de realisatie van een unieke historische databank: Sonttolregisters Online.

Tienke Koning benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau
Gepubliceerd op:26 april 2017

Woensdag 26 april is drs. J.J. (Tienke) Koning tijdens de jaarlijkse lintjesregen benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Ubbo Emmius Fonds genomineerd voor NRC Charity Awards 2017
Gepubliceerd op:30 maart 2017

Het Ubbo Emmius Fonds (UEF) van de Rijksuniversiteit Groningen is genomineerd voor de NRC Charity Awards 2017.

Stichting van Prins Bernhard junior doet schenking aan onderzoek van de RUG
Gepubliceerd op:08 maart 2017

De Groninger onderzoekers Joost Kluiver en Anke van den Berg hebben een subsidie van in totaal €772.000 toegekend gekregen van de stichting Lymph&Co voor onderzoek naar lymfeklierkanker.

Opbrengst ‘Professor, bestaat God?’ voor Eric Bleumink Fonds
Gepubliceerd op:23 februari 2017

Hoogleraar Sterrenkunde Peter Barthel doneert de opbrengst van zijn nieuwe boek ‘Professor, bestaat God? aan het Eric Bleuminkfonds.

Faculty of Law alumnus Mutangana appointed as Prosecutor General of Rwanda
Gepubliceerd op:10 januari 2017

On 19 December 2016, with unanimous Senate approval, Faculty of Law alumnus Jean Bosco Mutangana was appointed to the position of Prosecutor General of Rwanda.

Rijksuniversiteit Groningen ontvangt aanzienlijke schenking voor fundamenteel onderzoek
Gepubliceerd op:22 december 2016

Het Ubbo Emmius Fonds van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) heeft onlangs een zeer aanzienlijke schenking ontvangen van een alumnus. De schenker, die anoniem wenst te blijven, heeft hiervoor een Fonds op naam ingesteld. De definitieve omvang van het Fonds is nog niet bekend, omdat het afhankelijk is van toekomstige ontwikkelingen. De RUG en het Ubbo Emmius Fonds zijn de alumnus bijzonder dankbaar voor deze schenking.

Worldwide Newsletter Winter 2016 is uit
Gepubliceerd op:20 december 2016

Worldwide Newsletter Winter 2016 is uit

Ubbo Emmius Fonds leerstoel voor Ron Holzhacker
Gepubliceerd op:29 november 2016

Op 22 november gaf Ron Holzhacker zijn oratie als hoogleraar Comparative Multi-Level Governance and Regional Structure. De leerstoel behoort bij de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen.

Worldwide Newsletter Herfst 2016 is uit
Gepubliceerd op:13 oktober 2016

Worldwide Newsletter Herfst 2016

Ruben van Gogh schrijft verjaardagsgedicht 'Hertentamen'
Gepubliceerd op:21 maart 2016

Ruben van Gogh schrijft nieuwe verjaardagsgedicht 2016

Koninklijke onderscheiding voor Jaap van Manen
Gepubliceerd op:03 december 2015

Donderdag 3 december ontving prof. dr. J.A. van Manen ter gelegenheid van zijn emeritaat een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester P.E.J. den Oudsten van de gemeente Groningen. Van Manen is hoogleraar Corporate Governance bij de afdeling Accountancy van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Nederland en Indonesië; onderzoekers en kunst komen samen in het Rijksmuseum
Gepubliceerd op:18 november 2015

Meer dan 25 PhD studenten, afkomstig uit Zuidoost Azië en studerend in Nederland, België en Engeland, zullen deelnemen aan de conferentie 'Governance and Sustainable Society in Southeast Asia' die zal plaatshebben van 18 - 20 november 2015 in Amsterdam.

RUG-alumnus hoogste ambtenaar in Europa
Gepubliceerd op:09 september 2015

Alexander Italianer, die zijn universitaire opleiding econometrie en vervolgens zijn PhD voltooide aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen, is sinds 1 september de nieuwe Secretaris Generaal van de Europese Commissie.

Ubbo Emmius Fonds nieuwe shirtsponsor eredivisionist Donitas Dames 1
Gepubliceerd op:22 juni 2015

Stichting Ubbo Emmius Fonds (UEF) van de Rijksuniversiteit Groningen is de nieuwe shirtsponsor van G.S.V.V. Donitas Dames 1. Het UEF streeft ernaar onder RUG-alumni, studenten en relaties de komende vier jaar jaarlijks 15.000 euro te werven om de ambitieuze plannen van Donitas te ondersteunen. Het UEF faciliteert de fondsenwerving onder meer via een crowdfundingcampagne op http://studenten.rugsteunt.nl. Het studentenvolleybalteam uit Groningen keert komend seizoen na twaalf jaar terug in de eredivisie onder de naam Ubbo Emmius Fonds – Donitas.

Diamanten brengen geheimen van kankercel in beeld
Gepubliceerd op:16 juni 2015

Onderzoekster Romana Schirhagl van het Universitair Medisch Centrum Groningen zoekt steun bij het publiek voor een nieuwe vorm van kankeronderzoek. Schirhagl wil minuscuul kleine diamantjes inbrengen in levende kankercellen.

RUG-afstudeergeschenk Album Amicorum wint internationale prijs
Gepubliceerd op:11 juni 2015

De Council for Advancement and Support of Education (CASE) heeft een Gold Award toegekend aan het Album Amicorum, het afstudeergeschenk van de Rijksuniversiteit Groningen. Het boek krijgt de prijs vanwege ‘its beautiful design, compelling sense of place, and contemporary take on an old concept’. CASE - met hoofdvestiging in de VS - wordt gezien als 's werelds belangrijkste organisatie van professionals die zich bezighouden met communicatie, alumnibeleid en fondsenwerving in het hoger onderwijs.

Allerlaatste kans om uw mail te migreren
Gepubliceerd op:14 januari 2014

Gebruikers van webmail.rug.nl hadden tot 31 december 2013 de mogelijkheid hun mailarchief te migreren naar het nieuwe account op google.apps. De toegang tot webmail.rug.nl is inmiddels gesloten.

Hebt u uw mailarchief nog niet gemigreerd, dan op hebt u op 22 en op 23 januari 2014 de aller-, aller- , allerlaatste kans dit alsnog te doen. Daarna is webmail.rug.nl definitief geslote n en worden alle mailarchieven op deze server verwijderd.

Jaarlijkse EBF-campagne van start
Gepubliceerd op:10 december 2013

Op 9 december 2013 is de jaarlijkse alumnicampagne voor het Eric Bleumink Fonds, dat beurzen verstrekt aan talentvolle studenten uit ontwikkelingslanden, van start gegaan met een phonaton.

Eerste Dirk Smilde Fellowship voor Steve Mason
Gepubliceerd op:23 september 2013

Op 20 september 2013 ontving Steve Mason de eerste Dirk Smilde Fellowship. Hij zal van januari tot en met mei 2014 aan het Qumran Instituut van de faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap verblijven. Steve Mason is een van de meest vooraanstaande geleerden op het gebied van de Joodse historicus Flavius Josephus en het Jodendom in de vroeg-Romeinse periode. De Dirk Smilde Fellowship stelt toponderzoekers in staat om voor een bepaalde periode aan het Qumran Instituut te werken, variërend van drie tot zes maanden. Om de twee jaar zal een nieuwe fellow worden benoemd.

Wim Pijbes Alumnus van het Jaar 2013
Gepubliceerd op:26 juni 2013

Wim Pijbes wordt de vijfde Alumnus van het Jaar van de Rijksuniversiteit Groningen. De hoofddirecteur van het Rijksmuseum krijgt de prijs voor de manier waarop hij het Nederlandse culturele erfgoed nationaal en internationaal bij een breed publiek onder de aandacht heeft weten te brengen. Vooral zijn innoverende aanpak, zijn streven naar hoge kwaliteit en zijn eigenzinnigheid worden gewaardeerd door zijn voormalige universiteit. Pijbes krijgt de prijs uitgereikt op 1 juli 2013 tijdens een bijeenkomst van de Alumnikring Amsterdamse Groningers.

Matthijs Bierman Alumnus van het Jaar 2012
Gepubliceerd op:26 juni 2012

Matthijs Bierman, directeur Triodos Bank Nederland, is door de Rijksuniversiteit Groningen verkozen tot Alumnus van het Jaar 2012. De prijs wordt hem op 3 september uitgereikt door Rector Magnificus Elmer Sterken, tijdens de Opening van het Academische Jaar in het Academiegebouw van de RUG.

Stine Jensen Alumnus van het Jaar 2011
Gepubliceerd op:15 juni 2011

Filosofe en publiciste Stine Jensen is door de Rijksuniversiteit Groningen verkozen tot Alumnus van het Jaar 2011. Op vrijdag 1 juli wordt de prijs uitgereikt tijdens de Zomerceremonie in het Academiegebouw van de RUG.

Jelle Brandt Corstius Alumnus van het Jaar 2010
Gepubliceerd op:24 juni 2010

Jelle Brandt Corstius is verkozen tot Alumnus van het Jaar 2010 van de Rijksuniversiteit Groningen. Op 2 juli 2010 ontvangt journalist, correspondent en programmamaker Brandt Corstius uit handen van Rector Magnificus en juryvoorzitter Frans Zwarts een kunstwerk als blijk van waardering voor uitzonderlijke maatschappelijke prestaties.

Jeroen Smit, auteur ‘De Prooi’, eerste Alumnus van het Jaar
Gepubliceerd op:17 juni 2009
Jeroen Smit, auteur van bestseller De Prooi, eerste alumnus van het jaar van de Rijksuniversiteit Groningen