Skip to ContentSkip to Navigation
AlumniNieuws

Oud-Groningers overheersen top drie Meest invloedrijke Nederlanders

19 december 2016

Oud-Groningers doen het goed, zo blijkt uit de nieuwe top 200 van Meest invloedrijke Nederlanders van De Volkskrant. De drie bovenste plaatsen worden ingenomen door oud-studenten van de Rijksuniversiteit Groningen:

Hans Wijers (economie, 1976), president-commissaris van Heineken en het Concertgebouworkest, voormalig D66-bewindsman, oud-topman van het chemieconcern AkzoNobel en oud-bestuursvoorzitter van het Ubbo Emmius Fonds (UEF) van de RUG, leidt de lijst.
Hij wordt gevolgd door de huidige bestuursvoorzitter van het UEF en CEO Unilever, Paul Polman (kandidaats economie 1977).
Op plaats drie staat de directeur van de Nederlandse Bank, Klaas Knot (economie 1991, PhD 1995).

Andere oud-Groningers in de top 200 zijn Jaap Winter, Annemieke Siderius-Fentener van Vlissingen, Jaap van Manen, Roelof Joosten, Tjibbe Joustra, Pamela Boumeester, Marjan Oudeman, Henk Breukink, Louise Gunning-Schepers, Frits van Bruggen, Bruno Bruins, Jan Nooitgedagt, Arno Visser, Wim Pijbes en Aleid Wolfsen.

Zie hier de volledige Volkskrantlijst van meest invloedrijke Nederlanders 2016.

v.l.n.r. Wijers, Polman, Knot
v.l.n.r. Wijers, Polman, Knot
Laatst gewijzigd:20 december 2016 17:53

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Toegangscontrole Universiteitsbibliotheek Binnenstad

  In november worden de toegangspoortjes in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad getest. Als deze test naar tevredenheid verloopt, worden de poortjes definitief in gebruik genomen.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...