AlumniNieuws

Oud-Groningers overheersen top drie Meest invloedrijke Nederlanders

19 december 2016

Oud-Groningers doen het goed, zo blijkt uit de nieuwe top 200 van Meest invloedrijke Nederlanders van De Volkskrant. De drie bovenste plaatsen worden ingenomen door oud-studenten van de Rijksuniversiteit Groningen:

Hans Wijers (economie, 1976), president-commissaris van Heineken en het Concertgebouworkest, voormalig D66-bewindsman, oud-topman van het chemieconcern AkzoNobel en oud-bestuursvoorzitter van het Ubbo Emmius Fonds (UEF) van de RUG, leidt de lijst.
Hij wordt gevolgd door de huidige bestuursvoorzitter van het UEF en CEO Unilever, Paul Polman (kandidaats economie 1977).
Op plaats drie staat de directeur van de Nederlandse Bank, Klaas Knot (economie 1991, PhD 1995).

Andere oud-Groningers in de top 200 zijn Jaap Winter, Annemieke Siderius-Fentener van Vlissingen, Jaap van Manen, Roelof Joosten, Tjibbe Joustra, Pamela Boumeester, Marjan Oudeman, Henk Breukink, Louise Gunning-Schepers, Frits van Bruggen, Bruno Bruins, Jan Nooitgedagt, Arno Visser, Wim Pijbes en Aleid Wolfsen.

Zie hier de volledige Volkskrantlijst van meest invloedrijke Nederlanders 2016.

v.l.n.r. Wijers, Polman, Knot
Laatst gewijzigd:20 december 2016 17:53