AlumniNieuws

Koninklijke Van Wijhe Verf steunt onderzoek ter ere van 100-jarig bestaan

01 juni 2016

Ter ere van haar 100-jarig bestaan heeft familiebedrijf Koninklijke Van Wijhe Verf geld ingezameld voor het onderzoek van Kathrin Thedieck, Rosalind Franklin Fellow bij de afdeling Kindergeneeskunde van het UMCG.

Thedieck doet onderzoek naar de ziekte Tubereuze Sclerosis Complex (TSC). Dit is een aangeboren aandoening waarbij goedaardige tumoren ontstaan in nagenoeg alle organen en weefsels: van de huid, tot de hersenen, longen en nieren. Doel van het onderzoek is om een model te ontwikkelen waarmee voorspeld kan worden of een bepaalde kankerbehandeling effect zal hebben, of juist averechts gaat werken. Wanneer dit met TSC lukt, is het model ook relevant voor de behandeling van andere kankersoorten als borstkanker, darmkanker of hersentumoren.

De overhandiging van de cheque t.w.v. € 15.500. Van links naar rechts: Marijke van Wijhe, Marlies van Wijhe, Gerbrand Visser (directeur Ubbo Emmius Fonds) en Kathrin Thedieck.

Op 30 mei jl. waren CEO Marlies van Wijhe, RUG alumna Bedrijfskunde, en haar zus Marijke Van Wijhe, manager design en identiteit, in Groningen om een bedrag van € 15.500 te overhandigen aan Kathrin Thedieck. Marlies gaf aan dat zij als alumna met haar bedrijf graag een project van het Ubbo Emmius Fonds van de RUG wilde steunen. Uit een zestal projecten koos de familie unaniem voor het onderzoek van Thedieck.

Voor Thedieck is dit extra geld zeer belangrijk. Zij kan hiermee een 'proof of concept' ontwikkelen om daarna grotere, Europese subsidies aan te schrijven voor verdere financiering van haar onderzoek.

In december zal Kathrin Thedieck een presentatie geven aan alle medewerkers van Van Wijhe Verf, die ook hebben bijgedragen aan de totstandkoming van het totaalbedrag.

Laatst gewijzigd:20 januari 2017 15:33